υμπατριωτες για σας δεν εχει καμια χρησιμοτητα η καταγωγη σας απο τον Ηρακλη αν δεν κανετε εκεινα για τα οποια αναδειχτηκε εκεινος ο πιο ενδοξος και ο πιο ευγενης." ΛΥΚΟΥΡΓΟΣ

Κυριακή 7 Μαρτίου 2010

ΟΙ ΑΝΤΙΓΡΑΦΕΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΘΕ'Ι'ΣΤΙΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ




Υπαρχουν παρα πολλοι που αμφισβητουν την υποκλοπη και την υιοθεσια του χριστιανισμου απο το πανθειστικο συστημα αντιληψης των Ελληνων.Επι τω πλειστων,ειναι ανθρωποι που δεν εχουν γνωση πανω στο θεμα,αλλα αδυνατουν να κανουν εστω μια υποθεση οτι ο χριστιανισμος δεν αποτελει θρησκευτικη πρωτοτυπια,διοτι νοιωθουν τα θεμελια που τους εχει οικοδομησει το κατεστημενο,να κλωνιζονται,νοιοθωντας πολλα "ριχτερ"τρομου.Οφειλουμε ομως οσοι ειμαστε εραστες του ορθου λογου και των Ελληνων,να φωτοδοτουμε την δυσκολη αληθεια και να πολεμουμε το ευκολο ψεμα.Τι αλλο μπορει να'ναι ο Ελλην παρα καποιος που υπερνικαει τον φοβο του και κατακλυζεται απο το φως της ελευθεριας?
Παραθετω τα δεδομενα και προκαλω τον οποιονδηποτε για εμπεριστατωμενη και επιστημονικη αμφισβητηση..

  • Σχετικα με την Παρθενογεννηση του Ιησου παρατηρουμε την Ηρα που συμφωνα με την μυθολογια ειχε την ιδιοτητα να φερνει τεκνα επανακτωντας την παρθενια της.Εκαυχατο πως εφερε στην ζωη τον Αρη και την Ηβη διχως ανδρικη παρεμβαση.Αιεπαρθενος ηταν και η Αθηνα,οπως και η Δαναη που γεννησε τον Περσεα.Ο θαλασσιος θεος Πρωτεας προηλθε απο αμωμη συλληψη οπως και ο Απολλωνιος ο Τυανευς που εζησε γυρω στον 1αι.μ.Χ. και αποτελεσε το αρχετυπο μιμησης της δημιουργιας του θεανθρωπου Ιησου.
  • Η 25η Δεκεμβριου συμπιπτει με την ημερομηνια γεννησιων των πιο σημαντικων μορφων οπως του Πυθαγορα,του Ηρακλη,του Βακχου,του Απολλωνα αλλα και του Αδωνιδος.Στην Αιγυπτο ο θεος Ωρος γεννηθηκε αυτην την ημερομηνια απο την παρθενα Ισιδα ,ο Ατης θεος της φρυγιας επισης εχει τα ιδια χαρακτηριστικα οπως και ο Μιθρας των περσων.Η ταυτιση των γεννησεων ολων αυτων των θρησκευτικων αναμορφωτων εγκειται στο γεγονος οτι η ημερομηνια αυτη ταυτιζεται με το χειμερινι ηλιοστασιο τριων μερων που σηματοδοτει την εναρξη αυξησεως παραμονης του ηλιου στο στερεωμα και κατ'επεκταση την "δημιουργια"ζωης(καταλληλων συνθηκων).Ολες ειναι ηλιοκεντρικες θεοτητες.
  • Η γεννηση του Ιησου προαναγγελθηκε απο την εμφανιση ορισμενων αστεριων,μια παραδοση που αναφερεται σε καθε ηλιοκεντρικη θεοτητα της μυθολογιας λογω του οτι παρατηρουνται αστρικες ευθυγραμμησεις με τον αστερα Σειριο και που συμπιπτουν χρονικα με την ανατολη του ηλιου την 25 δεκεμβριου που οπως προειπα σηματοδοτει την αλλαγη απο τον "θανατο" στη ζωη.
  • Η 6η Ιανουαριου,υιοθετηθηκε απο τον χριστιανισμο ως θεοφανεια,λεξη συνθετη εκ του θεος-φαινω,δηλαδη φανερωση του θεου.Στην μυθολογια των Ελληνων αλλα και των Αιγυπτιων,ο Διας γεννηθηκε εντος σπηλαιου(εξου και η φατνη)απο την Ρεα,οπως επισης και ο Ερμης,και ο Διονυσος οπως και για τους Αιγυπτιους ο θεος Εων και εμφανιστηκαν της 6ης Ιανουαριου.Η γιορτη των θεοφανειων εχει τις ριζες της στα αρχαια ιερατικα δρωμενα της εορτης των Πλυντηριων,κατα την διαρκεια των οποιων οι ιερεις βυθιζαν το ξοανο της θεας Αθηνας στην ακτη του Φαληρου,κατ'αντιστοιχεια της ριψης του χριστιανικου σταυρου σημερα εντος της θαλασσης.
  • Το αγιο πνευμα συμβολιζεται στον χριστιανισμο με το περιστερι.Οι αρχαιοι θεοι παριστανονται να κρατουν στο χερι τους ενα περιστερι θεωρουμενο ιερο πουλι.Συχνη μεταμορφωση του Διος ηταν σε περιστερι ενω η αμβροσια των θεων εκομιζοτω στους θεους με περιστερια.Ειχε δηλαδη το χαρισμα της θειας επικοινωνιας το περιστερι.
  • Τα καλαντα ειναι αρχαιο εθιμο των εορτων της Ειρεσιωνης οπου ομαδες μουσικων περιφερονταν ψαλλοντας ευχητηρια τραγουδια.
  • Η ανασταση ειναι το σημαντικοτερο και αρχαιοτερο μυστηριακο δραμα.Ο Διονυσος επαναγενναται καθε χρονο,ο Αδωνις κατερχεται στον Αδη και ανασταινεται θριαμβευτικα.Η Περσεφονη καθε εξι μηνες επαναγενναται.Μαλιστα,ο θανατος του Αδωνι, συνδιαζεται με πενθιμη ακολουθια περιφορας του νεκρικου ομοιωματος του και οπου ακολουθει η νηστεια.Επομενο σταδιο εν μεσω φωτων και μουσικων ειναι η αναγγελια αναστασεως του θεου απο τους ιερεις.Δρωμενα που αποτελουν αναβιωση εστω και ως κακεκτυπα.Ο ορος αλλωστε ανασταση προερχεται απο το ρημα ανιστημι που σημαινει επανοδο στην ζωη.
  • Ο εσταυρωμενος Ορφεας οπως απεικονιζεται στα αγγεια και το μυθολογικο συμβαν της Υακινθου,δηλωνουν μια πιστη στην αθανασια της ψυχης και την αντιληψη του θανατου ως μεταμορφωτικο σταδιο εναρξεως μιας αλλης φασης ζωης.Ο ιδιος ο σταυρος αποτελει παναρχαιο αρχετυπο συμβολο συζευξης της θνητης και γηινης υποστασης του ανθρωπου με την αθανατη και ουρανια-αυλη υποσταση του.(Πλατων-Τιμαιος)
  • Η τριαδικη υποσταση του θεου που διατυπωθηκε απο τον Μ.Αθανασιο κατα την συνοδο της Νικαιας το 325μ.Χ. ειναι προερχομενο απο την πιστη των Ελληνων στην τριαδικη υποσταση του κοσμου:α)Νοητικου,β)Ορατου,γ)Αστρικου.Το τριαδικο προτυπο εκδηλωνεται δια της αρχης Ζευς,Ποσειδων και Αθηνα(αγιο πνευμα)η' κατα τα ελευσινια μυστηρια Δημητρα,Περσεφονη και Ιακχος.
  • Το προτυπο του Κωνσταντινου πανω στο οποιο δημιουργησε τον θεο της καινουργιας του θρησκειας(το εγχειρημα δημιουργιας καινουργιας θρησκειας ειναι τεραστιο και χρονοβορο.ΧΙΤΛΕΡ),ειναι ο Απολλωνιος ο Τυανευς του οποιου την βιογραφια διασωζει ο Φιλόστρατος, και ο οποιος ειχε την ικανοτητα να ανασταινει νεκρους,να εμφανιζεται ταυτοχρονα σε δυο σημεια,να περπατα σε θαλασσα και αλλα παρομοια που συμβαινουν και με τον Ιησου.
  • Σχετικα με την χρηση αριθμοσοφιας π.χ 12 Θεοι-12 αποστολοι-12ευαγγελια κ.τ.λ.υπαρχει πλουσια βιβλιογραφια που αναλυει εκτεταμενα την χρηση των "ιερων" αριθμων.Προτεινω τα βιβλια του Ν.Μαργιωρη Πυθαγορεια Αριθμοσοφια και Αποσυμβολισμος Θεων Ολυμπου.
Ειναι λογικο που ο χριστιανισμος αντεγραψε παλιες θρησκειες διοτι οποια θρησκεια θελει να επιβληθει σ'εναν καινουργιο πλυθησμο πρεπει να μπορει να γινει απορροφησιμη ωντας κοντα στις δοξασιες της προηγουμενης καταστασης.Ποσο μαλλον στην περιπτωση της Ελληνικης μυθολογιας που εχει ασυλληπτο βαθος..

6 σχόλια:

  1. ΒΛΑΚΙΕΣ ΚΑΙ ΑΝΟΗΣΙΕΣ ΜΕΓΙΣΤΕΣ!

    ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ Η ΥΨΙΣΤΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ ΜΕ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΙΑΣ!

    ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΕΣ ΕΥΦΑΝΤΑΣΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ Ή ΑΝΘΡΩΠΑΡΙΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απλά να σου παραθέσω ένα άρθρο που έχω γράψει με απλά μερικά πράγματα που έχει κλέψει ο χριστιανισμός

      http://www.mpanania.com/2013/01/satanic-symbols-that-are-not-satanic-at-all.html

      Διαγραφή
    2. Να προσέχεις πώς μιλάς για τους αρχαίους Έλληνες ασεβαστο πρόβατο ...βυθίσου στο σκοτάδι σου και αν δεν σου αρέσει τραβά στους Εβραίους εκεί που ανήκεις αγραμματε

      Διαγραφή
  2. Πολύ ωραίο άρθρο, όποιος ανοίξει και διαβάσει την Ελληνική γραμματεία θα καταλάβει ποιος αντέγραψε ποιόν!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΑΔΑ ΤΩΝ ΘΕΩΝ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΣΥΝΟΡΑ ΩΣ ΤΙΣ ΙΝΔΙΕΣ,ΤΟ ΓΙΒΡΑΛΤΑΡ ΚΑΙ ΤΗ Β.ΑΦΡΙΚΗ ΣΥΡΙΚΝΩΝΟΝΤΑΣ ΤΗ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΠΕΛΛΟΠΟΝΗΣΣΟ ΚΑΙ ΣΤΕΡΕΑ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΤΩΝ ΝΑΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΡΩΜΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΩΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΓΙΑ 400 ΧΡΟΝΙΑ....ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΒΡΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΜΙΣΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΜΟΡΦΩΣΙΑΣ ΠΟΥ ΕΠΕΒΛΗΘΗ ΔΙΑ ΠΥΡΟΣ ΚΑΙ ΣΙΔΗΡΟΥ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΕΣ ΡΩΜΑΙΟΥΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΚΑΙ ''ΑΓΙΟΙ''.ΑΝ ΔΕΝ ΞΕΡΙΖΩΘΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΡΚΙΝΩΜΑ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΕ ΝΑ ΟΡΘΟΠΟΔΗΣΗ ΠΟΤΕ Η ΕΛΛΑΔΑ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΕΣ ΚΥΡΙΕ ΑΝΩΝΥΜΕ ΑΝΘΕΛΛΗΝΑ ΚΟΙΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΤΩΝ ''ΑΜΝΩΝ'' ΤΟΥ ΓΙΑΧΒΕ ΣΤΑ ΛΕΙΨΑΝΑ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΣΑΣ Η ΣΤΙΣ ΕΚΤΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΣΑΣ Η ΣΤΑ ΑΓΑΛΜΑΤΑ ΤΩΝ 3Ο ΜΕΤΡΩΝ ΟΠΩΣ ΑΥΤΟ ΤΟΥ ΤΖΕΣΟΥΑ ΣΤΟ ΡΙΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΕΙΑ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή