υμπατριωτες για σας δεν εχει καμια χρησιμοτητα η καταγωγη σας απο τον Ηρακλη αν δεν κανετε εκεινα για τα οποια αναδειχτηκε εκεινος ο πιο ενδοξος και ο πιο ευγενης." ΛΥΚΟΥΡΓΟΣ

Σάββατο 6 Μαρτίου 2010

ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ


Με αφορμη λοιπον το ψηφοφορια που εγινε με θεμα την εθνικη συνειδηση οπου 35 ψηφισαν υπερ αυτης και κανεις κατα,εχω να πω οτι οι αρχέγονες φυλετικές αρετές είναι το βάθρο του πολιτισμού, ο ριζικός άξονας των παραδοσιακών αξιών της κοινότητας και το θεμέλιο της αρμονικής πολιτείας. Οι βιολογικές αρετές της φυλετικής ψυχής είναι το πεδίο της ιστορικής ζωής των λαών. Πατρίδα είναι η γη των πατέρων μας, η ζύμη της γης και του αίματος από την οποία πλάθεται η ψυχή μας. Πατρίδα, με άλλους λόγους, είναι ο ιστορικός φορέας της ιδιαίτερης πολιτιστικής κληρονομιάς κάθε λαού, που έχει συνείδηση της αδιάπτωτης συνέχειας και ενότητας της πολιτιστικής του ανελίξεως μέσα στον χρόνο. Η εξέλιξη στη φύση προϋποθέτει την ανομοιομορφία και την ολοένα εκλεπτυνόμενη διαφοροποίηση λαών και ανθρώπων, που βαίνει κλιμακωτά από το κατώτερο επίπεδο μιας ενιαίας ανθρωπότητας, όπου αγνοούνται παντελώς οι διαχωρισμοί και η ποικιλομορφία, επίπεδο που χαρακτηρίζει τον μαζάνθρωπο, προς το ανώτερο επίπεδο όπου θάλλει η προσωπικότητα του ήρωος."Τα συναισθηματα που ειναι προιον ενστικτων φυσικων οπως η θεληση για κυριαρχια,πατριωτισμος,εγωισμος κ.τ.λ ειναι αυτα που συντηρουν μηχανισμους και ενστικτα επιβιωσης απαραιτητα για την διαιωνιση της ανθρωποτητας,Αν λειψουν αυτα,ο ανθρωπος θα αποβλακωθει και θα μαλθακοποιηθει εως οτου αφανιστει."Φρειδερίκος Νίτσε.
Θα θελα επισης να πω σχετικα και με την δευτερη ερωτηση που τεθηκε,οτι γνωμη μου ειναι πως οποιος υποστηριζει τα υπαρχουν κομματικα σκουλικια(και ιδιαιτερα τα 2 που εχουν δοκιμαστει)στερηται ελληνικης αγωγης και ειτε συνειδητα ειτε ασυνειδητα ειναι ΑΝΘΕΛΛΗΝΑΣ.Αν ακουγομαι υπερβολικος ΔΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ..


Δειτε και αυτον τον "πολιτικο"και σκευθητε το αποφθεγμα του Σπαρτιατη βασιλια Αγησιλαου:"Ο εχων νωθρο σωμα εχει και νωθρες σκεψεις.."
Αυτος ο ανθρωπος θεωρει τον εαυτο του καλυτερο απο τους αλλους αφου ειναι πολιτικος και ως τετοιος πρεπει να ειναι καλυτερος απο μας και να μας "διοικει".Δεν μπορει να ελενξει ουτε τον ιδιο του τον εαυτο και αξιωνει εξουσια στην Ελλαδα.Αυτοι ειμαστε και τετοιους που ψηφιζουμε τι περιμενουμε,οι πολιτικοι ειναι καθρεπτης των πολιτων..(τυχαια η Ελλαδα ειναι 3η σε παιδικη παχυσαρκεια?..)ΔΕΙΤΕ ..

5 σχόλια:

  1. Η ΣΕΛΙΔΑ ΣΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ..ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ...ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΛΑ..ΤΙ ΑΛΛΟ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ?ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΜΑΡΩΝ..Ο ΑΔΕΛΦΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΠΙΣΩ..ΤΗΝ ΑΚΟΥΣ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΙΑΡΚΩΣ..ΣΤΑΘΕΡΗ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΗ,ΓΕΜΑΤΗ ΑΝΔΡΕΙΑ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. η λεξη εθνικισμος στις μερες μας προκαλει σε καποιους εξανθηματα απο το μισος που εχουν για καθε τι εθνικο-ελληνικο!τι να περιμενει ομως κανεις μετα απο τοσα χρονια ανθελληνικης προπαγανδας,ξενων αλλα και δηθεν ελληνων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εχω καποιες σκεψεις σχετικα με το θεμα.Αναρωτιεμαι αν πραγματι ειναι οι ελληνες δυσκολο να χειραγωγηθουν η ακριβως το αντιθετο.Τεινω να πιστευω τελικα πως ειναι ακριβως το αντιθετο.Τα γεγονοτα αυτο δειχνουν.Αν δουμε τον εαυτο μας στον καθρεφτη,πλειοψηφικα παντα,θα δουμε μια μαζα απο προλεταριους που κανουν τα παντα για να ανηκουν στην μεσαια ταξη.Και μετα θυμωνουν με τις τραπεζες.Θυμωνουν με την ανευθυνοτητα των αλλων και ομως επιδεικνυουν ακριβως την ιδια(οταν τους δωθει η ευκαιρια....)Εχουν γνωσεις χωρις σκεψη(καπου εχεις γραψει για τον γαιδαρο με τα βιβλια...).Υιοθετουν προτυπα που μονο ελληνικα δεν ειναι.Κατηγορουν παντα τους αλλους πως τους φθονουν(για ποιο λογο?????)και πως για ολα τα δεινα τους φταινε οι αλλοι.Ε,εκει ειναι που δεν μπορω να ακουσω αλλα και αναρωτιεμαι.Εισαι αβουλος ανθρωπε μου???Δεν φταινε για ολα οι αλλοι.Αν δεν αναλαβεις ευθυνες εσυ ατομικα,τοτε γιατι να σου χαριστουν οι αλλοι?Ξαφνικα ξεχασαμε πως υπερισχυουν οι δυνατοι???Τελος παντων,αυτη η κουβεντα παει μακρια και καταληγει παντα στην αυτογνωσια.Πιστευω πως ελλαδα και ελληνισμος ειναι εννοια πανω απο συνορα και φυλες.Για μενα ελλαδα ειναι ιδεα,ειναι φως.Οταν λοιπον εχεις το φως,δεν χρειαζεται να φοβασαι το σκοταδι.Η προπαγανδα ειναι ιδεολογια που δεν στεκεται μπροστα στον απλο συλλογισμο του αριστοτελη(το επιθετο απλος δεν μειωνει την αξια,αντιθετα την δυμανωνει).Το μοναδικο θεμα που υπαρχει ειναι αν μαθαμε να σκεφτομαστε οσα δεχομαστε.Κατα ποσα αυτα τα αντιλαμβανομαστε οχι μονο ως εννοιες αφηρημενες αλλα και πρακτικα.Αν καταλαβαινουμε πως καθε πραξη η σκεψη οριζει την υπαρξη μας και τον εαυτο μας.Δηλαδη,καταλαβαινεις ανθρωπε μου πως οταν αποκρυπτεις στοιχεια απο την εφορια(εγω και ενα μεγαλο ποσοστο....) ενω ζητας απο τους αυκαταστατους να μην το κανουν βρισκεσαι σε συγχυση????(και εδω χωραει μεγαλη κουβεντα,ωστοσο μενω στην ουσια).Ειναι μεγαλο το ζητημα και περιπλοκο.Εν κατακλειδι,θεωρω πως οι ελληνες για καποιο λογο που πραγματικα αγνοω,εχουν ξεχασει πως για να κερδισεις κατι πρεπει να κοπιασεις ο,τι και αν σημαινει κοπος.Πωπω,πολλα εχω γραψει,ελπιζω να μην σε κουρασα αγαπητε Μαρωνα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. “Η χρήση της βίας από άτομα που προέρχονται από αφρικανικές και ασιατικές χώρες δεν θα πρέπει να μας προκαλεί έκπληξη αν αναλογιστεί κανείς υπό ποίες συνθήκες ζουν αυτοί οι άνθρωποι στις χώρες τους. Αυτό όμως που θα πρέπει να προκαλεί απορία είναι η ελαφρότητα του πολιτικού κόσμου της Ελλάδας που πιστεύει ότι οι άνθρωποι αυτοί θα μπορέσουν κάποτε να μάθουν να ζουν σε μία ευνομούμενη κοινωνία δαν την δικιά μας με αναμφίβολα διαφορετικές αξιακές αρχές από τις δικές τους.”

    ΑπάντησηΔιαγραφή