υμπατριωτες για σας δεν εχει καμια χρησιμοτητα η καταγωγη σας απο τον Ηρακλη αν δεν κανετε εκεινα για τα οποια αναδειχτηκε εκεινος ο πιο ενδοξος και ο πιο ευγενης." ΛΥΚΟΥΡΓΟΣ

Δευτέρα 10 Μαΐου 2010

ΑΡΗΣ..Ο ΘΕΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ!


ΑΡΗΣ,υιος του Δια και της Ηρας,αδελφος της Εριδος.
Α{ρ}ης[<Αρ<αιρω/αρω(=υψωνω)+ρης<ρησσω/ραττω(=κτυπω-συντριβω)] Απο την ιδια ριζα προεκυψαν οι λεξεις:Αρσην-αρρεν,ανδρειος,αρετη,αριστος,αρχω κ.α. Ειναι ο αλκιμος πατηρ του Φοβου και του Τρομου,ο κυριαρχος θεος του νομου της κινησεως του θειου πυρος,της πρωταρχικης ορμης της ζωης.Σημαντικη εκφραση αυτης της ορμης ειναι η αναγκαια αμυντικη προστατευτικη ιδιοτητα της ζωης που εκδηλωνεται μεσω σημαντικων αμυντικων συστηματων που διαθετουν οι ζωντες οργανισμοι. Ενα σημαντικο μερος αυτης της ιδιοτητας δεν φανερωνεται διοτι λειτουργει στα ενδοτερα των οργανισμων και ουτε συνειδητοποιηται.Η δημιουργια αντισωματων και χημικων συστατικων,με τα οποια προστατευεται ενας οργανισμος,αποτελουν εργο του Αρεως και του Ασκληπιου.
Η ζωη της μητρας ως αναγκαια συνθηκη της δημιουργιας,απαιτει τη πολεμικη ικανοτητα του Αρεως.Εν ζωη ενα ον για να διατηρηθει απαιτηται η συνεχης μαχητικοτητα της επιβιωσεως.
Μια χαρακτηριστικη εικονα του Αρη ως προστατη της Ειρηνης ειναι η εξης :Καθισμενος επανω στον θρονο του,εχει στο δεξι χερι του στην λαβη του ξιφους,ενω στα ποδια του παιζει ξεγνοιαστο ενα μικρο παιδι.Το συμπερασμα ειναι φανερο.Η αμυντικη πολεμικη ικανοτητα και ετοιμοτητα του θεου μας λεει οτι η ειρηνη ειναι κατακτηση και οχι αυθυπαρκτο αγαθο.Δεν παραχωρηται λογω ευγενειας η' αλλων πολιτιστικων επιτευματων.Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΕΝΟΣ ΕΘΝΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΤΟΒΟΥΛΟ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΤΟΥ ΖΩΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΤΟΥ,ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΑΜΥΝΤΙΚΗΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΕΙ.Δεν υπαρχει αλλο φυσικο μετρο προστασιας,παρα μονο η αμυντικη ικανοτητα προκειμενου να διατηρηθει ζωντανος ενας οργανισμος η' γενικοτερα ενας λαος.ΕΝΑΣ ΛΑΟΣ,ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΕ ΑΓΟΝΗ ΠΕΤΡΑ ΕΠΑΝΩ ΝΑ ΖΕΙ,ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑΝΑΙ,ΕΑΝ ΣΤΗΝ ΠΕΤΡΑ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΣΤΑΞΕΙ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΩΝ ΗΡΩΩΝ ΤΟΥ.
Εν τελει η ειρηνη ειναι κατακτηση του μορφωτικου επιπεδου ενος λαου,και οχι προιον καποιας εφηρμοσμενης ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑΣ!
Ο Αρης σχετιζεται με καθε πολιτιστικο επιτευμα μιας χωρας διοτι προστατευει την υπαρξη της.Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΤΑΙ ΑΠΟ ΔΕΙΛΟΥΣ,ουτε απο εκεινους που απλα ικανοποιουν τις αναγκες τους και μονο,αλλα απο σθεναρες ψυχες που σεβονται το θειο εργο και διακρινονται στην υπατη αρετη,την ανδρειοσυνη.
Μια κοινωνια ζει σε ειρηνη ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΒΟΥΛΟΙ ΠΩΣ ΑΔΥΝΑΤΟΥΝ ΝΑ ΤΗΝ ΣΥΝΘΛΙΨΟΥΝ.Μονο ετσι μπορει να ευδοκιμησει ο πολιτισμος και να επικρατησει ευδαιμονια στους πολιτες.
Οσο περισσοτερο εξευγενισμενη ειναι η ζωη των πολιτων,τοσο περισσοτερο κινδυνευουν και εχουν αναγκη απο προστασια.Οσο ειρηνικοι μπορει να φαινονται οι πολιτες,τοσο περισσοτερο αδιστακτοι οφειλουν να ειναι,διοτι με τα επιτευματα τους προσελκυουν την κακοβουλια των υπολοιπων.
Το πιο βασικο ενστικτο των οργανισμων ειναι της επιβιωσης,και γι'αυτον τον λογο ειναι ΕΜΦΥΤΕΥΜΕΝΕΣ ΣΤΟ DNA ΤΟΥ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΑΜΥΝΤΙΚΕΣ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ωστε να δινουν προυποθεσεις για διατηρηση και επιβιωση των εμβιων οντων.Αυτο το θεικο εργο ειναι του Αρη.
Η ερωτικη σχεση του Αρη με την Αφροδιτη,παραπεμπει στην ελκυστικη ιδιοτητα μεταξυ καλλους και ισχυος.Η προστασια του ωραιου,που μπορει να ειναι ενας λαμπρος πολιτισμος μεχρι μια ομορφη γυναικα,λογω του οτι ειναι ευμορφο και περιζητητο και λογω της ιδιοτητας του να προσελκυει την προσοχη των αλλων,πρεπει να προστατευεται απο καθε επιβουλια.
Οι αμερικανοι εχει ακουστει οτι προσπαθουν να ελενξουν τους δυο δορυφορους του Αρη,φοβο και δειμο,διοτι ειναι γνωστο οτι ειναι υπευθυνοι για την συμπεριφορα των ανθρωπων αναλογα την θεση τους και λογω της συμπαντικης ηλεκτρομαγνητικης τους επιρροης στο dna του ανθρωπου.
Ο ανθρωπος,μεσω του dna του,εχει κωδικοποιημενες συμπεριφορες και αντιδρασεις.Π.χ.οταν ενας σου δινει ενα ποτηρι νερο,μια λογικη αντιδραση ειναι να του πεις ευχαριστω.Αυτη η αντιδραση οφειλεται στο dna και τις εντολες που εχει αποθηκευμενες στον "σκληρο"του.Αυτος ειναι και ο λογος που η κληρονομικη σχιζοφρενεια οδηγει τον ανθρωπο σε τρελες συμπεριφορες.Εχει διαταραχτει το dna του και μεταδιδει λαθος λειτουργιες.Η διαμορφωση λοιπον των λειτουργιων και συμπεριφορων του dna του ανθρωπου εχουν γινει απο δυναμεις.. "θεικες".Η υπευθυνη ανωτερη δυναμη σχετικα με την πολεμικη κατασταση ελενχεται και διαμορφωνεται απο τον "θεο" Αρη(η συγκεκριμενη συμβολοποιημενη δυναμη για τους Ελληνες).Μαλιστα,λεγεται οτι εχουν δημιουργηθει χημικα αερια(χημικος πολεμος) που επεμβαινουν στην κωδικοποιηση του dna και μπορουν να τροποποιουν τις συμπεριφορες των ανθρωπων σε καιρο πολεμου.Π.χ.να καμπτουν την αγωνιστικη διαθεση του αντιπαλου,σπερνοντας φοβο η' να δημιουργει εντονες εγκληματικες συμπεριφορες σε μια κοινωνια με σκοπο τον αλληλοσπαραγμο της.Καποιες ταινιες που αναφερονται σε μολυνσεις ιων σε ανθρωπους κανοντας τους.."αιμοβορα ζωα" δεν ειναι τυχαιες.(Rec,I am a legend κ.τ.λ)Ισως μονο να υπερβαλλουν στον βαθμο που παρουσιαζουν τα πραγματα.
Ετσι λοιπον,επειδη "οι θεοι βρισκονται παντου",και στον μικροκοσμο της εσωτερης βιολογιας των οντων(dna),αλλα και στον μακροκοσμο του συμπαντος και της ηλεκτρομαγνητικης εκπομπης των πλανητων,η επιρροη του ανθρωπου απο αυτους τους παραγοντες ειναι δεδομενη και για τους Ελληνες ειδικα,πιο κατανοητη.
"ΠΟΛΕΜΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΠΑΤΗΡ" Ηράκλειτος
"Πόλεμος είναι απλώς η συνέχιση της πολιτικής με άλλα μέσα.Ο Πολεμος δεν ξεσπα ποτε με εντελως αιφνιδιο τροπο και η επεκταση του δεν ειναι εργο μιας στιγμης.." Κλαουζεβιτς.

Υ.Γ.Επειδη ισως καποιος πολεμος πρεπει να συμβει στα επομενα χρονια,δειτε το βιντεακι το οποιο ειναι σχετικο με τα οικονομικα δρωμενα της χωρας μας,και πως τελικα ολα ειναι στημενα...
πατηστε εδω




10 σχόλια:

  1. Ένας σημαντικός μύθος γύρω από τον Άρη είναι η δολοφονία του Αλιρρόθιου. Ο Αλιρρόθυος ήταν γιος του Ποσειδώνα και της νύμφης Ευρύτης ο οποίος, θαμπώθηκε από την ομορφιά της Αλκίππης, κόρης του Άρη και της κόρης του βασιλιά της Αθήνας Κέκρωπα. Η Αλκίππη όμως δεν ενέδιδε στο ερωτικό
    κάλεσμα του Αλιρρόθυου ο οποίος τυφλωμένος από το πάθος του για αυτήν, την βίασε. Ο Άρης μαθαίνοντας για τον βιασμό της κόρης του θέλησε να εκδικηθεί και έτσι σκότωσε τον Αλιρρόθυο. Ο Ποσειδώνας μαθαίνοντας για τον θάνατο του γιου
    του, κάλεσε όλους τους θεούς σε μία δίκη στην ακρόπολη των Αθηνών σε ένα χώρο που έκτοτε ονομάζεται Άρειος Πάγος (βράχος του Άρη)κατηγορώντας τον Άρη για τη δολοφονία. Ο Θεοί όμως ομόφωνα αποφάσισαν την αθωότητα του Άρη. Από τότε όλες οι ποινικές υποθέσεις της πόλης κράτους των Αθηνών εκδικάζονταν εκεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η γνωστή ρήση τού Ηρακλείτου «πόλεμος πάντων μεν πατήρ εστι πάντων δε βασιλεύς, και τους μεν θεούς έδειξε τους δε ανθρώπους, τους μεν δούλους εποίησε τους δε ελευθέρους» κατά τον γερμανό φιλόσοφο Hegel, σημαίνει πως:
    όταν το παγκόσμιο πνεύμα, λόγω της ανθρώπινης αλαζονείας, εκτρέπεται του δρόμου του, τότε έρχεται ο Πόλεμος Καθάρσιος, για να το επαναφέρει στο δρόμο της αρετής. Ο πόλεμος, εν τοιαύτη περιπτώσει, έρχεται ως αναγκαία δύναμη για να καθαρίσει την ανηθικότητα, την ακολασία, την ασέβεια, την απάτη, δηλαδή να άρει την παρέκβαση και να αποκαταστήσει τον δρόμο προς την ηθική ανύψωση του ανθρώπου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συμφωνω απολυτα με τον Χεγκελ.Ο πολεμος ειναι ενας τροπος της φυσης να εξαφανιζει τα αδυνατα πλασματα,αφηνοντας μονο τους ισχυρους να συνεχιζουν.Βεβαια ακομα και σε αυτον τον τομεα εχουμε καταστρεψει την "ομορφια"του πολεμου διοτι οταν με ενα κουμπι καποιος απο την καρεκλα του σκοτωνει εκατομμυρια,αυτο ουτε πολεμος λεγεται ουτε προαγονται οι ηρωες και η ανδρεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΛΕΥΤΕΡΙΑ
    Θα πάρω μιαν ανηφοριά,Θα πάρω μονοπάτια,
    Να βρώ τα σκαλοπάτια Που παν στη Λευτεριά.
    Θ' αφήσω αδέρφια, συγγενείς,τη ΜΑΝΑ, τον ΠΑΤΕΡΑ,
    μεσ' στα λαγκάδια πέρα,και τις βουνοπλαγιές.
    Ψαχνοντας για τη λευτεριά,θα 'χω παρέα ΜΟΝΗ,
    κατάλευκο το χιόνι,βουνά και ρεματιές.
    Τώρα κι' άν είναι χειμωνιά,θαρθεί το καλοκαίρι,
    τη Λευτεριά να φέρει,σε πόλεις και χωριά.
    Μα δεν μπορώ να καρτερώ.
    Θα πάρω μιαν ανηφοριά,Θα πάρω μονοπάτια,
    Να βρώ τα σκαλοπάτια Που παν στη Λευτεριά.
    Τα σκαλοπάτια θ' ανεβώ,θα μπω σ' ένα παλάτι,
    το ξέρω - θαν' απάτη,δε θάναι αληθινό.
    Μεσ' στο παλάτι θα γυρνώ ώσπου να βρω τον θρόνο
    βασίλισσα μια μόνο θα κάθεται σ' αυτόν.
    Κόρη πανώρια, θα της πω,άνοιξε τα φτερά σου
    και πάρε με κοντά σου,Μονάχ' αυτό ζητώ.

    Ευαγόρας Παλληκαρίδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. O Ευαγόρας (Bαγορής), η ψυχή της Κύπρου, ποτέ δεν θα άντεχε τον οίκτο του κατακτητή, διψούσε για τον θάνατο που φέρνει λευτεριά, ... γιατί ο χείμαρρος που λέμε "Βαγορή" έπρεπε να ακολουθήσει την μοιραία του πορεία προς την ελευθερία και την αθανασία.

    Ο Βαγορής απαγχονίστηκε τα μεσάνυχτα της 13ης Μαρτίου 1957.
    Ηταν 18 ετών.
    Είναι αθάνατος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. φιλε Μαρωνα ενα απο τα καλυτερα αρθρα σου!!!στα πεδια των μαχων ξεχωριζουν οι εναρετοι απο τους δειλους!και εμεις ειμαστε προνομιουχοι που στις μερες μας τα ζουμε ενω η μαζα συνεχιζει την μαλθακη ζωουλα της!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μαλλον ερχονται μερες που ολοι θα χορεψουν στα πεδια.Εκτος βεβαια απο καποιους που θα αυτοεξοριστουν σε κανενα παρισι..Δεν ηθελα να επεκταθω περισσοτερο στο θεμα του πολεμου γιατι θα ειναι σε αλλο αρθρο θεμα.Με αποψεις που θα προερχονται κυριως απο το ..μαυρο βιβλιο..θυμασαι που διαβαζα και δεν τελειωνε που ελεγε ο Νουτσι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αυστρια καλυτερα,εχει πολλα αρχαιοελληνικα αγαλματα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. "Ελεύθεροι γαρ εόντες ου πάντα ελεύθεροι εισί· έπεστι γαρ σφι δεσπότης νόμος, τον υποδειμαίνουσι πολλώ έτι μαλλον ή οι σοί σέ. Ποιεύσι γων τα αν εκείνος ανώγη· ανώγει δε τωυτο αιεί, ουκ εών φεύγειν ουδέν πλήθος ανθρώπων εκ μάχης, αλλά μένοντας εν τη τάξι επικρατέειν ή απόλλυσθαι".

    Ηρόδοτος: VII 104

    Αν και είναι ελεύθεροι (οι Σπαρτιάτες), η ελευθερία τους δεν είναι απόλυτη. Γιατί και σ' αυτούς προΐσταται ένας δεσπότης, ο Νόμος, τον οποίο φοβούνται πολύ πε-ρισσότερο απ' ότι φοβούνται εσένα οι δικοί σου υπήκοοι. Εκτελούν οτιδήποτε τους διατάσει εκείνος (ο νόμος), τους διατάσει δε πάντοτε το ίδιο πράγμα: να μη φεύγουν από τη μάχη, οσοδήποτε και αν είναι το πλήθος των εχθρών, αλλά να μένουν στις θέσεις τους και εκεί, να νικούν ή να πεθάνουν".

    Τα παραπάνω, αποτελούν απάντηση του έκπτωτου βασιλιά της Σπάρτης Δημάρατου στο βασιλιά των Περσών Ξέρξη, όταν κατά την εκστρατεία του εναντίον της Ελ-λάδας το 480 π.Χ. δεν μπορούσε να αντιληφθεί πώς ένας στρατός από ελεύθερους άνδρες, οι οποίοι δεν εξαναγκάζονταν με το μαστίγιο, θα έστεκαν να πολεμήσουν εναντίον ενός τόσο μεγάλου στρατού όπως ο δικός του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή