υμπατριωτες για σας δεν εχει καμια χρησιμοτητα η καταγωγη σας απο τον Ηρακλη αν δεν κανετε εκεινα για τα οποια αναδειχτηκε εκεινος ο πιο ενδοξος και ο πιο ευγενης." ΛΥΚΟΥΡΓΟΣ

Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

ΑΦΡΟΔΙΤΗ!


Ισως καποιοι απο τον τιτλο να μην επιθυμησετε να αναγνωσετε το κειμενο αυτο,ομως σας λεγω πως θα κανετε λαθος.Το παρον απευθυνεται κυριως σε αρσενικα,οσο και αν το θεμα εχει να κανει με την Θεα της ομορφιας.Ειναι κατα την γνωμη μου πιο σημαντικο για τους ανδρες γιατι νομιζω σημερα εχει χαθει η ευθυκρισια στην αξιολογηση του γυναικειου φυλου,καθως επισης και καθε γενικοτερη αντικειμενικη αξιολογηση σχετικα με το ωραιο,τον αρρενωπο,το καλαισθητο και ευρυτερα εχει χαθει η αισθηση της αρμονιας.
Αφρο-διτη=[Αφρο<αφρος+διτη<αναδυνω(ανερχομαι στην επιφανεια)].Η αναδυομενη λοιπον θεα εκ του αφρου,κορη του Ουρανου και της Θαλασσης εγεννηθη απο σταγονες αιματος,εκ των ακροτηριασμενων υπο του Κρονου ορχεων του Ουρανου,οι οποιες κατεπεσαν στην Θαλασσα. Υπαρχουν αλληγορικες σχεσεις πεντε Θεοτητων που επισημαινουν μυστηριακες λειτουργιες για την υπαρξη της ζωης.Ο Ηφαιστος ως διαχειριστης του πυρος,δεσμευει και περιοριζει την κινηση του Αρεως(του ελευθερου κινουμενου ζωικου ρευματος)αναλογως ετσι οπως οριζει η Θεα Αφροδιτη να γεννωνται μορφες ομοιες κατα ειδος,ανομοιες δε κατα ατμητον μοναδα ζωης(η Αρτ-ια τεμνουσα των ειδων απο την Αρτεμις).Κατοπιν η εξελικτικη διαδικασια απαιτει την παρουσια του Θεου Απολλωνος και του Ερμου,της επικοινωνιας-συνεργασιας δηλαδη μεταξυ μερων και ατομικοτητων.
Πριν προσδιορισουμε τον ρολο της Αφροδιτης πρεπει να τονισουμε οτι εκ των τεσσαρων βασικων στοιχειων(γη,αηρ,πυρ και υδωρ) σχηματοποιουνται οι βασικες μορφες των εμβιων οντων,αποφαινεται το ΕΝ-μορφο δηλαδη.Καθε ειδος ομως αποκτα ιδιαιτερα εκλεπτυσμενα χαρακτηριστικα που ειναι και ο τελικος προορισμος της εξελικτικης διαδικασιας,το ΕΥ-μορφο!Το ευμορφο αποτελεσμα της ζωης εχει εκφραστικη ανωτεροτητα,συναμα ειναι αρμονικο,λειτουργικο και ωφελιμο.Χαρακτηριστικο γνωρισμα της ευμορφιας ειναι οτι διαπλασσεται αναλογως του ψυχικου καλλους και αρμονιας!
Περα λοιπον του εργου της Θεας να διδει μορφικη διαταξη μεταξυ αρρενος και θηλεως,ερωτικη ελξη,η ΕΥΜΟΡΦΙΑ ειναι εκ γενετης χαρισμα της Θεας,αλλα περαν τουτου,το εργο Της υποβοηθαται η ανακοπτεται σε σημαντικο βαθμο απο την επιδραση επικτητου κοινωνικου η' οικογενειακου περιβαλλοντος,τις διαφορες ψυχικες καταστασεις και διατροφικες συνηθειες,καθως αυτα επηρεαζουν αμεσα την ψυχικη αρμονια του ανθρωπου.
Απο εδω και περα ζητω την προσοχη σας,γιατι ειναι σημαντικες αποψεις για το σημερα..
Η ωραιοτης,κυριως στα προσωπα των κοριτσιων(ως το εκφραστικοτεο τμημα του σωματος),ειναι αλανθαστος δεικτης πολιτισμου,ο οποιος αποκαλυπτει αμεσα τα ψυχικα χαρισματα ενος λαου.Το ιδιο ισχυει και για τα αρσενικα ομως η ευ-πλασια διακρινεται περισσοτερο στην γυναικα.ΚΑΘΕ ΤΙ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΑΝΑΠΤΥΣΣΕΤΑΙ ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΣΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ αναλογως των εσωτερικων του δυνατοτητων και των συνθηκων ζωης.Η ανταγωνιστικη διαθεση ειναι ενα αυθορμητο στοιχειο εξελικτικης διαδικασιας,ωστε να ΠΡΟΗΓΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΑΡΤΙΟΤΕΡΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΠΟΥ ΕΠΙΤΥΧΑΙΝΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΔΥΝΑΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΖΩΗ.ΜΟΝΟ ΥΠΟ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΔΙΑΚΟΠΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΒΕΛΤΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΜΟΡΦΩΝ ΔΥΝΑΤΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΖΩΗ!
Εαν το αρσενικο δεν ενδιαφερετο για το ευμορφο θυληκο,και αντιστροφως ουτε το θυληκο για τον ευ-ρωστο αρσενικο,τοτε αυτη η αδιαφορια θα επετρεπε την τυχαια αναπαραγωγη των ειδων και η ζωη του καθε ειδους θα ηταν ερμαιη στην αδυναμια και τον αφανισμο!ΕΚ ΤΗΣ ΑΡΤΙΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΝΟΣ ΑΤΟΜΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΑΛΚΤΙΚΗΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΤΕΡΟ ΦΥΛΟ.ΤΟ ΚΑΛΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΤΕΛΗΣ ΝΟΜΟΣ ΚΑΙ ΣΥΜΦΥΗΣ ΕΜΦΑΝΤΙΚΗ ΙΔΙΟΤΗΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ!
Αντιβαινοντας στα φυσικα ερωτικα προτυπα ,προκαλειται δυσλειτουργια στο εργο την Αφροδιτης και αναποφευκτως η ζωη αποκτα φθινουσα πορεια προς τον αφανισμο.Η αισθηση του καλλους ειναι διακριτη σε ολα τα θεματα συνεπως η παρεμβαση της Θεας ειναι τεραστια.
Στις ερωτικες σχεσεις των ανθρωπων υπερισχυει το καλλος και η ελκτικη δυναμη εναντι της λογικης,ωστε να εξασφαλιζεται η συνεχεια της ζωης ακομη και σε δυσκολες συνθηκες.Η ερωτκη συζευξης καθισταται αναποτρεπτη φυσικη αναγκη και αυτο ειναι το ιερο εργο της Θεας.
Το ευμορφο ειναι σκοπος της ζωης και μεσον της εξελικτικης διαδικασιας,εκφραζεται δε μεσω ενος ερωτικου κωδικος,οπου μαζι με την ευθυνη της αναζητησης του αρσενικου και του θυληκου αποτελουν εργο μυστηριου της Θεας που την κατατασσει αναμεσα στους δωδεκα Ολυμπιους Θεους(Βασικες λειτουργιες και αναγκες της φυσης!)
Ουδεμια σχεση δεν εχουν οι ηθικες αρχες των ανθρωπων με την Θεα καθως ειναι απλα τροποι να οριζονται οι διαπροσωπικες σχεσεις και οι οποιες δεν πρεπει να αντικρουονται στις φυσικες προτροπες.
Η Αφροδιτη υποδεικνυει το ιδανικο προτυπο γυναικος στην ερωτικη αναζητηση του ανδρος,οπως και αντιστροφως,μεσω του Απολλωνος και του Αρεως διδονται στην γυναικα προτυπα ανδρων.Τα ερωτικα προτυπα ειναι κατ'εξοχην εργο της Θεας η οποια κατευθυνει την αναζητηση με τροπο ωστε η ζωη να αναγενναται μεσω των αρτιωτερων ατομων,καθότι εργο της ειναι η ευμορφια καθε ζωντος οργανισμου.
Η Θεα οχι μονο αδιαφορει οπως προανεφερα για τους ηθικους δεσμους των ανθρωπων οι οποιοι ειναι συμβατικα οριοθετημενοι αλλα οταν δεν απιτυνχανεται ο σκοπος της και για προστασια της υπαρξης,γινεται δολοπλοκος και χρησιμοποιει καθε θελκτικο μεσον προκειμενου να επιτευχθει ο σκοπος της και η αρμονικη συνεχεια των φυσικων προτυπων.
Ερωτοτροπει επιδεικνυουσα τα καλλη της και διασπειρει ερωτικες ψευδαισθησεις για επιτακτικο πλησιασμα των δυο φυλων.
Μια ωραια γυναικα ειναι ο,τι πιο ευ-μορφο ειναι δυνατον να δουν τα ματια του ανδρος οπως και αντιστροφως, και αυτο επιβεβαιωνει τους θεικους νομους της ερωτικης συζευξης.
ΤΟ ΠΛΕΟΝ ΙΕΡΟ ΣΤΗΝ ΦΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΥΜΟΡΦΟ ΣΩΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΚΔΗΛΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΡΜΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΡΙΣΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ ΤΩΝ ΘΕΩΝ ΚΑΙ ΟΥΔΕΜΙΑ ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΦΕΡΕΙ ΣΤΑ ΙΕΡΑ(ΦΥΣΗ)!
Οι Ελληνες λοιπον αναιρουσαν και απευθανοντουσαν με καθε τροπο την ασχημια και θεωρουσαν πως μαζι με τη δυσαρμονια(γι'αυτο βασικη ηταν η μουσικη στην παιδεια τους,για περαιτερω κατανοηση της αρμονιας)εκφραζει μια καθυστερηση στην διασταυρωση της εξελιξης του ανθρωπου και ξεκαθαρα ενα σημαδι πολιτιστικης καταπτωσης!Για τον Ελληνα ισχυε η προταση που εξηγαγαν συμπερασματικα οι Ρωμαιοι συγγραφεις ως αποψη των Ελληνων πως..ΝΟΥΣ ΥΓΙΗΣ ΕΝ ΣΩΜΑΤΙ ΥΓΙΗ!Δεν γινεται να εισαι ψυχικα αρμονικα και να εισαι δυσ-μορφος,χοντρος.
Αναλογιστειτε λοιπον..Η Ελλαδα σημερα ειναι πρωτη στην παιδικη παχυσαρκια!Τα κοριτσια και τα αγορια προτιμουν εναν ζεστο μουσακα και πολλα μπεργκερ(αμερικανιζων..)παρα κατι αλλο ζεστο..Και δυστυχως οι μεγαλο ποσοστο υπολοιπων ακολουθουν προτυπα μοντελων,ετοιμοθανατων ανθρωπων απο την πρεζα και κατηγοριες κουνουπιων αντι ανδρων!
Αν αναρωτηθειται γιατι,εγω θα σας υπενθυμισω..οι Ελληνες ειχαν προτυπα τον Ηρακλη και την Αφροδιτη,σημερα τι εχουμε??Τον Ονουφριο και την μητερα Τερεζα??σκουλικομορφες οντοτητες τα σημερινα προτυπα..Σημερα δεν υπαρχει καν η στοιχειωδη λογικη να καταλαβουμε πως ειναι απαραδεκτο να υπαρχουν δασκαλοι -ΧΟΝΤΡΟΙ!! που θα περνανε τα κομπλεξ τους και τις ψυχολογικες ανωμαλιες στα παιδια μας!Τοτε ο βασιλιας Αγησιλαος ελεγε..ΝΩΘΡΟ ΣΩΜΑ,ΝΟΘΡΗ ΣΚΕΨΗ!!Σημερα?..
Και αφηνω απ'έξω τους ομοφυλοφιλους,οι οποιοι εκτος οτι κιν ουν την αιδω, οπως προκυπτει απο το κειμενο,οχι μονο δεν προσφερουν τιποτα αλλα καταστρεφουν!!!
Ευελπιστω να κατανοησαμε καλυτερα τους ρολους και τα προτυπα μεσω της Θεας..

2 σχόλια:

  1. Περα απο τα πολυ σωστα σου σχολια περι ερωτικης ελξεως των δυο φυλων,καταδεικνυεται για ακομα μια φορα η "καταγωγη" μιας γυναικας-προτυπου ας το πουμε της αρχαιας εποχης,μιας εποχης που τοσα μας διδαξε,αλλα δυστυχως, συμπλεγματικες απογονοι της θεας της ομορφιας στην σημερινη εποχη-κορυφαια,κατα τη γνωμη μου-δεν μπορουν η μαλλον δν θελουν να καταλαβουν την καταγωγη τους, με αποτελεσμα,οχι να ακρωτηριαζουν,αλλα να πρηζουν τους δικους μας ορχεις σημερα.Για να μην μακρυγορω,η υπαρξη,ακομα κ της πιο ομορφης[υπο διερευνηση αυτο]γυναικας,δεν θα ηταν δυνατη, εαν ο κρονος δεν εκοβε τα αρχιδια του ουρανου!!με λιγα λογια....ο εχων νου κ απλη λογικη καταλαβαινει!! θα κατηγορηθω για μισογυνης και δεν ειμαι κιολας.ευχαριστω.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σιγουρα η αποκλιση απο τους φυσικους ρολους επιφερει ηθικη και κοινωνικη οπισθοδρομηση,ομως οι φυσικοι ρολοι του Ανδρος ειναι πολυ δυσκολοτεροι απο της γυναικας.Σημερα μπορει οι γυναικες να εχουν χασει την καταγωγη τους,το ιδιο ομως συμβαινει και με τα αρσενικα και αυτο ειναι πολυ πιο θλιβερο.Και ο λογος που καποτε οι γυναικες ηταν μαζεμενες ηταν επειδη αναγνωριζαν το φορτιο του ανδρος και ειχαν να κανουν με ανδρες,σημερα επειδη ακριβως δεν εχουν να κανουν με ανδρες δεν αναγνωριζουν τιποτα και γενικευουν αοριστα την συμπεριφορα τους.Εκτος του οτι η γυναικεια χειραφετηση ειναι ενα ακομη τεχνασμα των ισχυρων για να καρκινωσουν την οικογενεια,να εξατομικευσουν καθε ατομο και να επικραττησει η αδυναμια με την μαλθακοτητα.Κατι σαν τις αριστερες ιδεες περι γενικης ισοτητας κ.τ.λ....Υ.Γ φαντασου να κοβε τιποτα αλλο ο κρονος τι θα γινοτανε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή