υμπατριωτες για σας δεν εχει καμια χρησιμοτητα η καταγωγη σας απο τον Ηρακλη αν δεν κανετε εκεινα για τα οποια αναδειχτηκε εκεινος ο πιο ενδοξος και ο πιο ευγενης." ΛΥΚΟΥΡΓΟΣ

Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

ΑΦΑΝΙΣΜΟΣ!...


Μια κοινωνια που δεν γνωριζει και δεν σεβεται την ιστορια της ειναι θεμα συμπαντικης νομοτελειας και δικαιοσυνης να αφανιστει.Τις μερες αυτες συζητηται το θεμα να καταργηθει το μαθημα της ιστοριας ως βασικο στο λυκειο.Ταυτοχρονα στην αγγλια,σε βρετανικά δημόσια δημοτικά σχολεία διδάσκονται από τον Σεπτέμβριο τα αρχαία Ελληνικά. Ο βρετανικός Τύπος με χαρά ανακοινώνει ότι οι μαθητές «θα διδάσκονται τη μητρική γλώσσα του Αρχιμήδη και του Ηρόδοτου». Η Λόρνα Ρόμπινσον, διευθύντρια του προγράμματος «Ιρις», που προώθησε αρμοδίως την ιδέα, είναι πεπεισμένη ότι η διδασκαλία των αρχαίων ελληνικών θα έχει σημαντικά ευεργετήματα για τους μαθητές.Η διευθύντρια ενός δημοτικού σχολείου στο Οξφορντσιρ είπε χαρακτηριστικά στην Daily Telegraph ότι η προγενέστερη εισαγωγή των λατινικών πήγε καλά οπότε δέχτηκαν θετικά και τα αρχαία ελληνικά. «Τα παιδιά αντιλαμβάνονται καλύτερα τη γλώσσα, αναγνωρίζουν τη σχέση μεταξύ των γλωσσών και το διασκεδάζουν», είπε η Σου Γουίτζερι. Η Ρόμπινσον θεωρεί τα αρχαία ελληνικά «θαυμάσια γλώσσα, γεμάτη όμορφες λέξεις και συναρπαστικά νοήματα», ενώ ο συγγραφέας-δημοσιογράφος Χάρι Μάουντ γράφει στο blog του: «Είναι θαυμάσια είδηση ότι τα αρχαία ελληνικά θα διδάσκονται στο δημοτικό. Θα βελτιώσουν τις δεξιότητες των παιδιών στην αγγλική γραμματική και θα τα εισαγάγουν στον ελληνικό πολιτισμό - το λίκνο του δυτικού πολιτισμού».
Αλλο ενα τραγικο συμβαν συνεβει σημερα στον Ιερο βραχο της Ακροπολης οπου καποια σκουπιδια,ανεξαρτητως το οποιο δικιο μπορει να εχουν,τολμησαν να κλεισουν την Ακροπολη,λες και ειναι κτημα τους!!Ας την παρουν τουλαχιστον οι ξενοι μιας που την σεβονται και την θαυμαζουν πολυ περισσοτερο για να την προσεχουν κιολας!Την στιγμη που σε ενα ανυπαρκτο κρατος σαν αυτο σημερα μπορεις να κανεις ο,τι θες και οπου θες,ποσο γραικυλος πρεπει να εισαι για να προσπαθησεις να εκβιασεις καταστασεις χρησιμοποιωντας τον Παρθενωνα??!!
Το τραγελαφικο ειναι που στο βιντεο με τα επεισοδια καποιος φωναζει στην αστυνομια ..Φασιστες!!Μεχρι και οι ναζι σεβαστηκαν τον Ιερο χωρο και ειδικα ο Χιτλερ μιλουσε με περισσειο θαυμασμο για τους Ελληνες.Αναλογιζομαι λοιπον αν οι ναζι ηταν φασιστες αυτοι οι ανεγκεφαλοι πως πρεπει να χαρακτηριστουν?
Και μιας που ανεφερα για φασιστες,και επειδη ακουω συνεχεια να αυτοπαρουσιαζονται καποιοι "δημοκρατικοι"και να προβαλουν πως στην δημοκρατια υπαρχει ακρατη εκφραση και αμφισβητηση,ενημερωνω ενα περιστατικο απο την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ της Αθηνας του Περικλη και συγκεκριμενα απο τον Θουκυδιδη.Οι Αθηναιοι λοιπον,οι οποιοι ειναι οι δημιουργοι της δημοκρατιας και ταυτοχρονα οι μονοι που καταφεραν να διατηρησουν αυτο το πολιτευμα για καποιο χρονικο διαστημα,προβλεποντας πως ο πολεμος θα ειναι μακροχρονιος,πηραν σοβαρες αποφασεις για τη ενισχυση του στολου.Χρησιμοποιησαν λοιπον χρηματα(1000 ταλαντα)απο το ταμειο της Ελληνικης συμμαχιας που φυλασσονταν στον Παρθενωνα για να φτιαξουν και αλλα πλοια.Προσεξτε τωρα..ΠΟΛΙΤΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΚΑΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ Η' ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ,Η ΠΟΙΝΗ ΤΗΣ ΤΙΜΩΡΙΑΣ ΤΟΥ ΗΤΑΝ....ΘΑΝΑΤΟΣ!!!!!!!!!!Στο ιδιο πνευμα και χρονικα πολυ κοντα,η δημοκρατια της Αθηνας καταδικασε τον Σωκρατη οτι οι ιδέες του διαφθείρουν τους νέους, τους οδηγούν στη βία και στην αμφισβήτηση των θεσμών και των θεών, με συνέπεια να αποσταθεροποιούν τους θεσμούς της Πολιτείας.Πραγμα οχι λαθος γιατι ενω η πρόθεση του Σωκράτη ήταν ο διαφωτισμός των νέων, ο οποίος θα ξεκινούσε από μία υγιή και εποικοδομητική αμφισβήτηση,οι Αθηναιοι καταλαβαν πως καποτε η κατασταση με την συνεχη διερευνηση και αμφισβητηση δεν θα παρεμενε υγιης αλλα μια αρρωστημενη κατασταση "επαναστατων χωρις αιτια και χωρις αποτελεσμα"..οπως περιπου συμβαινει σημερα..
Ειμαστε μια κοινωνια-καρκινωμα που ανεχομαστε να καιγονται ανθρωποι απο μολοτωφ "παιδιων",να καιγεται το μνημειο αγνωστου στρατιωτη,να καταλαμβανεται η Ακροπολη,το ιεροτερο μνημειο της Ανθρωποτητας,και δεν ενδιαφερεται εμπρακτα κανενας!Και ολα αυτα τα αναγαγουμε σαν συνεπεια της δημοκρατιας και της εκφρασης συναισθηματων αλλα το μονο που κανουμε ειναι να προσδιοριζουμε το μεγεθος της αγνοιας για το τι ηταν η δημοκρατια.Ολοι αυτοι οι γραβατομενοι στις τηλεορασεις,με τις "βαθυστοχαστες αναλυσεις" αγνοουν(η' ετσι δειχνουν)πως μπροστα στους κλασικους Ελληνες, Χιτλερ,Σταλιν,Μαο και λοιποι απολυταρχικων καθεστωτων ειναι μαλθακα παιδακια που παιζουν!!Στην αρχαια Αθηνα,κατι Βαλλιανατιδες θα τους ειχαν κρεμασει απο τα γεννητικα τους οργανα,για να μαθαινουν και οι νεωτεροι!Αλλα δυστυχως,αυτα ελαχιστοι τα γνωριζουν και οσο περναει ο καιρος αντιλαμβανομαι καλυτερα γιατι περα του οτι υπαρχει επιτηδευμενη αμορφωσια πλεον και επισημα θελουν να αφαιρεσουν την ιστορια.
Σημερα λοιπον οπου υπαρχει απολυτη εκλυση των ηθων,αναρχια και κατηφορος προς την νοθρωτητα και την ακολασια,προβαλλεται συνεχως ενας βιος με σκοπο μονο απολαυση ηδονων και αποφυγη καθε ευθυνης και επιδιωξης δυναμης.Σχετικα με την δυναμη χαρακτηριστικο ειναι ενα παραδειγμα που ακουσα να λεει μια μαμα στο αγορακι,οτι ειναι καλυτερα να καθεται να τρωει ξυλο παρα να αντιδρασει και να εχει μπλεξιματα!!!Ο κοσμος εχει αποχαυνωθει εντελως και ειναι αναξιος και ανικανος να ειναι ελευθερος!Μαλιστα,οταν παρελπιδα εμφανιζονται καποιες μοναδες που θελουν να ειναι δυνατοι,φυσικο ενστικτο δηλαδη,αμεσως η μαζα πεφτει πανω να το κατασπαραξει και να το βαφτισει ΦΑΣΙΣΤΑ!Σημερα οποιος επιδιωκει την λογικη ειναι φασιστας!
Δεν καταλαβαινουν ομως ολοι αυτοι οι φιλειρηνιστες,ολα αυτα τα παιδια των λουλουδιων,πως με τις θεσεις στους ισχυροποιουν τους δυνατους.Εχουμε μπει σε μια εποχη σκοπιμης αναρχιας οπου ο ανθρωποι ευκολα μαθαινουν και ευκολα υπακουν.Αυτο που σημερα αποτελει επιθυμια ειναι να ζουμε ανετα και να ικανοποιουμε τις αισθησεις δημιουργοντας την πνευματικη σκλαβια μας!Η δημοκρατια και ο σημερινος κοινοβουλευτισμος κανει το ακαλλιεργητο ζωο "εξουσιαστη",και ως ζωο φυσικα δεν καταλαβαινει πως γινεται αυτο ακριβως που εναντιωνεται.Ουτε καταλαβαινουν τα "παιδια των λουλουδιων" και οι "επαναστατες" της πετρας οτι πρεσβευουν την ασυδοτη οκνηρια,κουραση και αδυναμια!!Αυτο που επιθυμουν σημερα οι δυνατοι ειναι να διαδωσουν το πνευμα του εμποριου,την ανετη καρεκλα,την μαλαθακοτητα και την τρυφηλοτητα με το προσχημα της ισοτητας και της αγαπης των λαων,την προασπιση της αδυναμιας και την ψευδαισθηση της εξουσιας μεσω της ψηφου.Μας παχαινουν για να μας σφαξουν..
ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΔΥΝΑΤΟΥΣ,ΠΕΡΗΦΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ.ΜΑΣ ΘΕΛΟΥΝ ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΟΥΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΣΕ ΠΑΤΡΙΔΕΣ,ΝΑ ΑΓΑΠΑΜΕ ΑΛΛΗΛΟΥΣ,ΝΑ ΝΟΙΩΘΟΥΜΕ ΙΣΟΙ ΟΛΟΙ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΣΠΕΡΝΟΥΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΕΣ ΟΤΙ ΤΟ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΔΥΝΑΤΟΣ,ΝΑ ΑΓΑΠΑΣ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΓΙΑ ΑΥΤΗΝ,ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΕΙΣΑΙ ΦΑΣΙΣΤΑΣ ΚΑΙ ΚΑΚΟ ΠΡΟΙΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ!Τα εχουν καταφερει πολυ καλα,και οσο περναει ο καιρος,η σκοπιμη απογοητευση απο τα πολιτικα δρωμενα οδηγει την νεολαια(που ειναι το μελλον ενος τοπου)να παιζουν το παιχνιδι μαγισσων και να ακολουθουν ουτοπικες αναρχικες και αριστερες ιδεολογιες,καθιστωντας κυριολεκτικα τον εαυτο τους πληρως αδυναμο!!
Οι λιγοστες εξαιρεσεις,καποιες ανωτερες φυσεις,πεφτουν σε μια κατασταση θλιψης και απογνωσης καθως βλεπουν τους μετριους και τους ανυπακτους να κατευθυνουν τις αντιληψεις της εποχης προς οφελος των εμπορικα δυνατων!...Ειμαστε αξιοι αφανισμου..

8 σχόλια:

  1. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΑΔΕΡΦΕ ΜΟΥ..ΥΠΕΡΟΧΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΟΥ..ΑΠΕΙΚΟΝΙΖΕΙΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΣΗΜΕΡΑ..ΑΛΗΘΕΙΑ ΜΟΥ ΕΔΩΣΕΣ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΓΙΝΩ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΣ..ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΩΜΑΤΙΚΑ..ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΔΙΑΦΩΝΩ ΣΕ ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ..ΟΤΙ ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΕΤΟΙΑ ΑΤΟΜΑ ΟΠΩΣ ΕΣΥ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ Ο ΑΦΑΝΙΣΜΟΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να σαι παντα καλα!Ας προσπαθησουμε ο καθενας με τον τροπο του για το καλυτερο.Παντως,οσο περναει ο καιρος η απογοητευση μεγαλωνει και γινεται αντιληπτο οτι η ελπιδα ειναι η πεμπτουσια της ανθρωπινης αυταπατης!Λυπαμαι πολυ γι αυτον τον τοπο..και ξερω τι θα μου πεις για την λυπη,ομως αυτο νοιωθω..Μακαρι να παιρνουν και αλλοι δυναμη και μακαρι την ανδρεια σου και την αξιοπρεπεια σου να την μεταδωσεις και σε αλλους..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΑΡΩΝΑ ΑΣΤΟΥΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΜΟΙ,ΜΑΛΘΑΚΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟΧΑΥΝΩΜΕΝΟΙ.ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΤΣΙ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΕΥΚΟΛΟΤΕΡΑ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ΠΑΝΤΑ ΑΥΤΟ ΕΚΑΝΑΝ- ΠΑΡΑΔΕΧΟΝΤΟΥΣΑΝ ΤΗΝ ΑΝΩΤΕΡΟΤΗΤΑ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Στην συγκεκριμενη κοινωνια που ζουμε δυστυχως οι καλοι και οι δυνατοι στερουνται δυνατοτητων και πιθανοτητων.Μεσα σε μια σαπια κοινωνια χανουν και αυτοι καποια στιγμη το ελευθερο φρονημα τους..Βιωνουμε μια παρανοικη παρακμη..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΟΥ ΜΑΡΩΝΑ ΟΝΤΩΣ ΑΠΕΙΚΟΝΙΖΕΙΣ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ.
    ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΑΔΕΛΦΟ ΣΟΥ ΑΛΦΕΟ ΤΗ ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΤΟΥ ΔΥΝΑΜΗ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΤΟΥ ΤΗΝ ΕΔΩΣΕΣ ΕΣΥ ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΠΕΡΝΕΤΕ ΤΑ ΙΔΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Νομιζω πως εννοει την εναρξη της ενασχολησης του με βαρη και πολεμικες τεχνες που τον παροτρεινα επισταμενα.Για το θεμα με την χρηση,ημουν αυτος που τον απετρεπε(απετυχως τελικα)και ειμαι καθετα εναντιον πρωτα για ιδεολογικους λογους και μετα για θεματα υγειας.Το θεωρω προσβολη προς την υγεια το να την διακινδυνευεις.
    Για το αρθρο μαλλον δυστυχως ειναι ετσι τα πραγματα..
    Μας ελλειψες,,αντε γυρνα γιατι το τετραδιο με τ'αστεια σου εχει μεινει κενο πολυ καιρο..ξεμειναμε..Και ετοιμασου σου χω δουλεια..εχω να βαψω το σπιτι..........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ κ ΠΑΥΛΟΣ ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΣ ΣΕ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ <> ΣΤΗ ΒΟΝΝΗ.

    "Καθώς λοιπόν θα περπατάτε σε αυτές τις αίθουσες, σας παρακαλώ να θυμάστε ότι αυτά τα είδη τέχνης, αυτά τα αντικείμενα της καθημερινής ζωής, δεν είναι μόνο δημιουργία λαών που έφτασαν στην αιχμή τους και μετά εξαφανίστηκαν, αλλά δημιουργία διαφορετικών λαών που ενώθηκαν μέσω του νόμου, της παράδοσης και της πίστης. Λαών που ενώθηκαν κάτω από την μοναδική αίσθηση του κοινού στόχου και που έθεσαν τα θεμέλια για την δημιουργία της ευρωπαϊκής μας οντότητας.
    Σας ευχαριστώ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. H πικρη αληθεια...τα χειροτερα ειναι καθ οδον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή