υμπατριωτες για σας δεν εχει καμια χρησιμοτητα η καταγωγη σας απο τον Ηρακλη αν δεν κανετε εκεινα για τα οποια αναδειχτηκε εκεινος ο πιο ενδοξος και ο πιο ευγενης." ΛΥΚΟΥΡΓΟΣ

Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

Η ΜΑΥΡΗ ΑΛΗΘΕΙΑ


Δυστυχως,ηδη ζουμε πολυ ασχημες μερες στην Ελληνικη κοινωνια και ολοι μας γνωριζουμε οτι ερχονται χειροτερες,χωρις να ξερουμε που θα καταληξει εν τελει αυτο το καταντημα.Ταυτοχρονα αγνοουμε και τους λογους που ξαφνικα συμβαινουν ολα αυτα και μαλιστα διαδραματιζονται με τοσο ραγδαια εξελιξη.Τα σεναρια ειναι πολλες φορες εφιαλτικα(μιας και προερχονται απο συνχρονους εφιαλτες..)!Διαβαστε το παρακατω κειμενο

"Με τον κοινό νου που διαθέτω, δεν μπορώ να εξηγήσω και ακόμα περισσότερο να δικαιολογήσω την ταχύτητα με την οποία κατρακύλησε η χώρα μας από τα επίπεδα του 2009 σε τέτοιο σημείο, ώστε με το ΔΝΤ να απολέσουμε ένα μέρος της εθνικής μας κυριαρχίας και να τεθούμε σε καθεστώς κηδεμονίας.

Και είναι περίεργο ότι κανείς έως τώρα δεν ασχολήθηκε μ
ε το πιο απλό, δηλαδή την οικονομική μας διαδρομή με αριθμούς και στοιχεία από τότε έως τώρα, ώστε να καταλάβουμε κι εμείς οι αδαείς τους πραγματικούς λόγους αυτής της πρωτοφανούς και ιλιγγιώδους εξελίξεως, που έχει ως αποτέλεσμα την απώλεια της εθνικής μας αυτοτέλειας και μαζί της την διεθνή ταπείνωση.

Ακούω για το χρέος των 360 δισεκατομμυρίων, όμως συγχρόνως βλέπω ότι τα ίδια και μεγαλύτερα χρέη έχουν πολλές άλλες χώρες. Άρα δεν μπορεί να είναι αυτή η βασική αιτία της κακοδαιμονίας. Επίσης με προβληματίζει το στοιχείο της υπερβολής στα διεθνή χτυπήματα με στόχο την χώρα μας, μαζί με ένα τόσο καλά εναρμονισμένο συντονισμό εναντίον μιας ασήμαντης οικονομικά χώρας, που καταντά ύποπτος.

Έτσι οδηγούμαι στο συμπέρασμα ότι κάποιοι μας ντρόπιασαν και μας φόβισαν, για να μας οδηγήσουν στο ΔΝΤ, που αποτελεί βασικό παράγοντα της επεκτατικής πολιτικής των ΗΠΑ και όλα τα άλλα περί ευρωπαϊκής αλληλεγγύης ήταν στάχτη στα μάτια μας, για να μη φανεί ότι πρόκειται για μια καθαρά αμερικανική πρωτοβουλία, για να μας ρίξει σε μια εν πολλοίς τεχνητή οικονομική κρίση, ώστε να φοβηθεί ο λαός μας, να φτωχύνει, να χάσει πολύτιμες κατακτήσεις και τέλος να γονατίσει, έχοντας δεχθεί να τον κυβερνούν ξένοι. Όμως γιατί; Για να εξυπηρετηθούν ποια σχέδια και ποιοι στόχοι;

Παρ’ ό,τι υπήρξα και παραμένω οπαδός της ελληνοτουρκικής φιλίας, εν τούτοις πρέπει να πω ότι με φοβίζει αυτή η αιφνίδια σύσφιξη των κυβερνητικών σχέσεων, οι επαφές υπουργών και άλλων παραγόντων, οι επισκέψεις στην Κύπρο και η έλευση του Ερντογκάν. Υποψιάζομαι ότι πίσω απ’ αυτά κρύβεται η αμερικανική πολιτική με τα ύποπτα σχέδιά της, που αφορούν τον γεωγραφικό μας χώρο, την ύπαρξη υποθαλάσσιων κοιτασμάτων, το καθεστώς της Κύπρου, το Αιγαίο, τους βόρειους γείτονές μας και την αλαζονική στάση της Τουρκίας, με μόνο εμπόδιο την καχυποψία και την εναντίωση του ελληνικού λαού.

Όλοι γύρω μας, ποιος λίγο ποιος πολύ, είναι δεμένοι στο άρμα των ΗΠΑ. Η μόνη παραφωνία εμείς, που από την επιβολή της Χούντας και την απώλεια του 40% της Κύπρου ως τους εναγκαλισμούς με τα Σκόπια και τους υπερεθνικιστές Αλβανούς, δεχόμαστε συνεχώς χτυπήματα δίχως να βάλουμε μυαλό.

Θα έπρεπε λοιπόν να καταργηθούμε ως λαός και αυτό ακριβώς γίνεται σήμερα. Καλώ τους οικονομολόγους, πολιτικούς, αναλυτές να με διαψεύσουν. Πιστεύω ότι δεν υπάρχει άλλη λογικοφανής εξήγηση παρά το γεγονός ότι υπήρξε μια διεθνής συνωμοσία, στην οποία συμμετείχαν και οι Ευρωπαίοι φιλοαμερικανοί τύπου Μέρκελ, η ευρωπαϊκή Τράπεζα, ο διεθνής αντιδραστικός τύπος, που όλοι μαζί συνωμότησαν για το «μεγάλο κόλπο» της υποβάθμισης ενός ελεύθερου Λαού σε υποτελή. Τουλάχιστον εγώ δεν μπορώ να δώσω καμμία άλλη εξήγηση. Παραδέχομαι όμως ότι δεν διαθέτω ειδικές γνώσεις αλλά μιλώ βασισμένος στον κοινό νου. Ίσως και πολλοί άλλοι να σκέφτονται όπως εγώ κι αυτό ίσως το δούμε στις μέρες που θα ‘ρθουν.


Πάντως θα ήθελα να προετοιμάσω την κοινή γνώμη και να τονίσω ότι εάν η ανάλυσή μου είναι ορθή, τότε η οικονομική κρίση (που όπως είπα μας επεβλήθη) δεν είναι παρά μόνο το πρώτο πικρό ποτήρι στο λουκούλειο γεύμα που θα ακολουθήσει και που αυτή τη φορά θα αφορά ζωτικά και κρίσιμα εθνικά μας θέματα, που δεν θα ήθελα ούτε να φανταστώ πού θα μας οδηγήσουν.

Μακάρι να έχω άδικο.

Αθήνα, 27.4.2010

Μίκης Θεοδωράκης

Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης Ρεσάλτο (resaltomag.gr)


Το παρακατω κειμενο λοιπον ειναι του Μικη Θεοδωρακη που ξεχωρα τι ειναι,που αγνοω παντελως,με ενδιαφερουν αυτα που λεγονται.Ειναι πραγματα που πανω κατω ολοι μας σκευτομαστε.Ευχομαι και γω ολα αυτα να ειναι λαθος γιατι αλλιως θα ζησουμε πολυ ασχημες και περιεργες μερες.
Βεβαια,ακομα και σε τετοιες περιστασεις δυσκολες,τα εφοδια που προσφερει η Ελληνικη παιδεια ειναι τα πλεον χρησιμα,και που συνοψιζονται πανω κατω στην εξης φραση του....(Αντρεα για σενα..)...ΡΑΜΠΟ.Οταν τον ρωτησε ο συνταγματαρχης πως θα ζεις απο δω και περα,απαντησε: .."Day by day.."

20 σχόλια:

  1. Το αστειο ειναι πως οταν βλεπαμε zeitgeist δεν τα χαμε ζησει ολα αυτα και μας φαινονταν μονο "εγκυκλοπαιδικης" σημασιας..Ολα ξεκινησαν τοσο αποτομα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό που πρέπει να κατανοήσουμε είναι ότι χρεοκόπησε ένα ολόκληρο πλέγμα αντιλήψεων για την κοινωνία και την οικονομία, ένα οικονομικό μοντέλο που είχε στο κέντρο του το κράτος. Με πρόσχημα την κοινωνική δικαιοσύνη και με ιαχές για τα κεκτημένα, το κράτος στην Ελλάδα κατέληξε μια μαύρη τρύπα που απορροφά χρήματα, ανθρώπους και δεξιότητες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Παρε κοσμε και δες: http://sarotiko.blogspot.com/2010/04/blog-post_3481.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τεο την σελιδα που προτεινεις την εβαλα συνδεσμο στην επικεφαλιδα του θεματος.Αν κανεις κλικ σε πεταει κατευθειαν.
    Εμεις θα το φαμε το αγκουρι φιλε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΗΣΙΟΔΟΣ«Όταν οι νόμοι εφαρμόζονται δίκαια πάνω και στους ντόπιους και στους ξένους, χωρίς να παραβιάζεται ποτέ το δίκαιο, τότε και η πολιτεία ευημερεί και οι πολίτες μέσα σ’ αυτή ευτυχούν. Η ειρήνη είναι η στοργική μάνα της γης και ο Δίας που όλα τα προβλέπει δεν στέλνει καταστρεπτικούς πολέμους σ’ αυτές τις χώρες.»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Pablo Neruda... See More
    Αργοπεθαίνει όποιος γίνεται σκλάβος της συνήθειας, επαναλαμβάνοντας κάθε μέρα τις ίδιες διαδρομές, όποιος δεν αλλάζει περπατησιά, όποιος δεν διακινδυνεύει και δεν αλλάζει χρώμα στα ρούχα του, όποιος δεν μιλεί σε όποιον δεν γνωρίζει. Αργοπεθαίνει όποιος αποφεύγει ένα πάθος, όποιος προτιμά το μαύρο για το άσπρο και τα διαλυτικά σημεία στο " ι " αντί ενός συνόλου συγκινήσεων που κάνουν να λάμπουν τα μάτια, που μετατρέπουν ένα χασμουρητό σε ένα χαμόγελο, που κάνουν την καρδιά να κτυπά στο λάθος και στα συναισθήματα. Αργοπεθαίνει όποιος δεν αναποδογυρίζει το τραπέζι, όποιος δεν είναι ευτυχισμένος στη δουλειά του, όποιος δεν διακινδυνεύει τη βεβαιότητα για την αβεβαιότητα για να κυνηγήσει ένα όνειρο, όποιος δεν επιτρέπει στον εαυτό του τουλάχιστον μια φορά στη ζωή του να αποφύγει τις εχέφρονες συμβουλές. Αργοπεθαίνει όποιος δεν ταξιδεύει, όποιος δεν διαβάζει, όποιος δεν ακούει μουσική, όποιος δεν βρίσκει σαγήνη στον εαυτό του. Αργοπεθαίνει όποιος καταστρέφει τον έρωτά του, όποιος δεν επιτρέπει να τον βοηθήσουν, όποιος περνάει τις μέρες του παραπονούμενος για τη τύχη του ή για την ασταμάτητη βροχή. Αργοπεθαίνει όποιος εγκαταλείπει μια ιδέα του πριν την αρχίσει, όποιος δεν ρωτά για πράγματα που δεν γνωρίζει. Αποφεύγουμε τον θάνατο σε μικρές δόσεις, όταν θυμόμαστε πάντοτε ότι για να είσαι ζωντανός χρειάζεται μια προσπάθεια πολύ μεγαλύτερη από το απλό γεγονός της αναπνοής. Μόνο η ένθερμη υπομονή θα οδηγήσει στην επίτευξη μιας λαμπρής ευτυχίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. "..Αργοπεθαίνει,όποιος δεν επιτρέπει να τον βοηθήσουν."Pablo Neruda
    "Όχι , απάντησε ο Ζαρατούστρα , δεν δίνω ουτε δεχομαι ελεημοσύνη . Δεν είμαι αρκετά φτωχός για κάτι τέτοιο ."ΝΙΤΣΕ.
    Μερικοι ανθρωποι ειναι αρκετα περηφανοι για να δεχθουν βοηθεια,γι αυτο και ειναι διαφορετικοι.
    Υπαρχει συχνα μεγαλο προβλημα οταν διαφοροι ποιητες,η οποιοι δεν ηταν σαν τον Αισχυλο η' τον Ευριπιδη να πολεμανε στην πρωτη γραμμη και μετα να γραφουν κατι,αλλα απολαμβανουν την κοινωνικη τους αδρανεια γραφοντας τις προσωπικες τους ανυσηχιες,επιφερουν κοινωνικη επιρροη.Η τεχνη ειναι μια ελκυστικης μορφης αναπαρασταση της ζωης,ΑΛΛΑ ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ!!Ποτε δεν πρεπει να επιβαλλονται οι ποιητες η' να καθοδηγουν την ατομικη η΄συλλογικη δραση χαριν μονο των αισθητικων τους αποτελεσματων.
    Η διαφορα μεταξυ του ΕΥ ΖΗΝ των Ελληνων και της "καλης" ζωης ειναι τεραστια.Η εκπληκτικη ιδεα των Ελληνων οτι το ΤΟ ΝΑ ΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΛΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΥΛΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ,ΟΥΤΕ ΜΕ ΤΟ ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ "ΠΟΛΛΟΙ" ειναι μια διαδικασια διχως αρχη και τελος,διχως ανταμοιβη,ειναι μια προσπαθεια καθημερινη αγνοησης του υλικου και αναζητησης πνευματικου.
    ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΔΗΛΑΔΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΝΑ ΒΡΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΖΕΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΑΥΤΗ.Η φωνη των Ελληνων δεν εχει ιεροκυρηκα,ουτε μπανει σε καλουπια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αγαπητέ Μάρωνα, αμφισβητείτε το "η ισχύς εν τη ενώσει" ή το "όλοι για έναν και ένας για όλους"?
    Ηδη εντάσσεστε σε μια ομάδα και προσφέρετε ως αρωγός του κοινωνικού συνόλου και ως ταγός της πατρίδος, με σκοπό να παράσχετε "βοήθεια" και όχι ελεημοσύνη ως οικτίροντες στους ελεηθέντας. Είναι διαφορετική η έννοια της περηφάνειας σε μια τέτοια περίπτωση. Δεν θα συγκρίνουμε την αρχαία ελληνική πραγματεία με την νεώτερη. Η καθεμία έχει το σκοπό και το στόχο της. Σήμερα πιο εύκολα επαιρόμεθα από νεώτερα εμβατήρια, παρά από αρχαίους ύμνους. Την καθοδήγηση ή μη από οποιονδήποτε, εμείς την επιλέγουμε. Ο δρόμος για την αλήθεια είναι μακρύς και δύσβατος. Ποιος σήμερα έχει την ανδρειότητα ενός Ηρακλή? Πολύ φοβάμαι ελάχιστοι Νεοέλληνες!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Θα περιοριστω στο να πω πως για ελαχιστα πραγματα μπορουμε να ειμαστε απολυτοι,Εν οιδα οτι ΟΥΔΕΝ οιδα ειπε ο μεγιστος ολων Σωκρατης.Ωστοσο χαιρομαι,για το οτι υπαρχουν ανθρωποι που επιχειρηματολογουν τις αποψεις τους με επιστημονικο-Ελληνικο τροπο και εχουν επισης γνωση της Ελληνικης παιδειας.Εν τελει νομιζω υπαρχει συμφωνια στις αποψεις και επαναλαμβανω ευχαριστω για την πολυτιμη συμβολη στον ιστοτοπο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ευχαριστώ για το βήμα που μου διαθέτετε. Από την ποιότητα των κειμένων σας φαίνεται πως δράττετε παιδείας και ένδον σκάπτετε. Ερρωσθε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. χωρες οπως το βελγιο και η ολλανδια εχουν τα ιδια χρεη με εμας χωρις να εχουν το κινδυνο εξ΄ανατολας (τουρκους)και χωρις να φυλατττουν συνορα!εμεις τους πειραξαμε και βαλθηκαν να μας (σωσουν)?αλλα μην χανουμε την ελπιδα!η απελπισια ειναι ο χειροτερος εχθρος!εσεται ημαρ συνελληνες!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. "Καθολου δεν λογαριαζω ανθρωπους που πιστευουν σε κουφιες ελπιδες"ΑΙΑΣ (Σοφοκλης)
    Ελπιδα,η πεμπτουσια της ανθρωπινης αυταπατης..
    Φιλε Μητσο περεπει να νοιωσουμε τον πατο της θαλασσας και να ανυψωθουμε πριν ειναι αργα και πνιγουμε..Ωραια η ελπιδα αλλα πρεπει ενεργα να γινει κατι γιατι οσο περιμενουμε με αυτο το εσεται ημαρ θα μεινουμε στην ουρα..
    Παντως εχω και γω μια καποια πιστη στο..."ιχωρ"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Φιλε Μαρωνα παρε ενα γαματο τραγουδακι για την ΕΛΛΑΔΑ :http://www.youtube.com/watch?v=Cr00QE1uLU8&feature=player_embedded .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ωραιο ηταν,απ'οτι εψαξα δεν ειναι Ελληνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. That dawn, envoy arise
    Morning of October 28th
    No day, proven by deed
    Descendence of sparta,
    Ancestor Greeks

    Look now, ready to fight
    Enemies charge on the hills
    To arms, facing their fate
    There's no surrender, there's no retreat !

    Time after time, force the enemies back to the line

    [Chorus:
    Coat of Arms banners fly in the wind,
    For the glory of Hellas
    Coat of Arms bringing freedom or death,
    Blood of king Leonidas!]

    Their hate, pounding the land
    Bombers are flying both day and night
    And your, six days of reign
    Good bye invaders! Bombs raid in vain!

    Strike hard, the tables have turned,
    Drive them back hard onto the hills
    Dead arms, just like before,
    Soldiers, civilians, Hellas at war !

    By their own hand, force the enemy out of their land

    [Chorus:
    Coat of Arms banners fly in the wind
    For the glory of Hellas
    Coat of Arms bringing freedom or death
    Blood of king Leonidas!]

    Just like their ancestors ages ago
    Fought in the place of the greeks
    Cause we will remember what the place were called
    Freedom or death in the plains

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Σουηδοι ειναι Μαρων.
    Αν ηταν Ελληνες τωρα θα τους λεγαμε ακροδεξιους και φασιστες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Τοσα βαρβαρικα ανωθεν μιασαν την σελιδα..Πλακα κανω,παντα θα υπαρχουν Ανθρωποι που θα καταλαβαινουν την αληθεια και θα εκτιμουν τον Ελληνικο πολιτισμο,υπερασπιζοντας τον σθεναρα.Που πας και τα βρησκεις ολα αυτα?...Μαλλον θα το βαλω το βιντεακι εδω,απλα μες μου πως να κατεβασω απο γιου τιουμπ γιατι δυο προγραμματα που εχω δεν κατεβαζουν πλεον..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Το παραπάνω βιντεάκι που σου έχει στείλει ο TEO το έχω δημοσιεύσει απειρες φορές στο f/b όπως και πολλά άλλα που εξυμνούν τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό. Ακόμα περισσότερο έχω προβάλει την ιστοσελίδα σου που αξίζει θερμής υποστήριξης.
    Σου παραθέτω ένα ακόμα αγαπημένο μου βιντεάκι:
    http://www.youtube.com/watch?v=JA8sAWGXNyQ&feature=related
    THIS IS SPARTA!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΚΙΚΕΡΩΝ
    Ένα έθνος μπορεί να επιζήσει από τους ανόητους και ακόμα και τους φιλόδοξούς του. Αλλά δεν μπορεί να επιζήσει από την προδοσία στο εσωτερικό του.Ένας εχθρός προ των πυλών είναι λιγότερο τρομερός γιατί είναι γνωστός και κρατά την σημαία του υψωμένη. Αλλά οι προδότες που κινούνται μεταξύ των εγκλείστων ελεύθερα, οι δικοί τους ύπουλοι ψίθυροι που σιγοψιθιρίζονται μέσα σ’όλες τις αυλες, ακούονται μέχρι τις αίθουσες της κυβέρνησης της ίδιας... γιατί ο προδότης δεν φαίνεται καθόλου ως προδότης: Μιλά με εκφράσεις γνωστές στα θύματά του, και φορά τα πρόσωπά τους και τα ενδύματά τους, απευθύνεται στη μικροψυχία που βρίσκεται βαθιά στις ψυχές όλων των ανθρώπων. Σαπίζει τη ψυχή ενός έθνους, εργάζεται κρυφά και άγνωστος στη νύχτα για να υπονομεύσει τους στυλοβάτες της πόλης μολύνει το πολιτικό σώμα έτσι ώστε να μην μπορεί πλέον να αντισταθεί. Ο δολοφόνος πρέπει να είναι λιγώτερο τρομακτικός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. «Έχω μέσα μου αίμα ηρώων. Μην ακούς όσα λένε οι μικροί. Είναι ανίδεοι από βίαιους παλμούς και ψηλά πετάγματα, κοιτάνε πολύ προς τα Κείμενα και τα Καθιερωμένα. Την ψυχή τους δεν σφυρηλάτησε τ’Όνειρο, δεν καθαγίασεν η Σκέψη. Ξέρουνε ένα «πρέπει» και τίποτ’άλλο, είναι η πιο μουγκή εκδήλωση της Ζωής…»
    « Μανιφέστο» ΝΑΠΟΛΕΩΝ ΛΑΠΑΘΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή