υμπατριωτες για σας δεν εχει καμια χρησιμοτητα η καταγωγη σας απο τον Ηρακλη αν δεν κανετε εκεινα για τα οποια αναδειχτηκε εκεινος ο πιο ενδοξος και ο πιο ευγενης." ΛΥΚΟΥΡΓΟΣ

Πέμπτη 1 Απριλίου 2010

ΙΗΣΟΥΣ Ο ....ΕΛΛΗΝ!


"Αλλομονο εις εσας τους πλουσιους,που χρησιμοποιητε τον πλουτο και τις σαρκικες απολαυσεις για να γεμισετε αυτην την ζωη θετοντας αυτα ως μονο σκοπο του βιους σας,τωρα που γελατε εις την μελλουσα ζωη θα πενθησετε και θα κλαψετε..Μην απατα κανενας τον εαυτο του πιστευοντας οτι ειναι δυνατον να εισθε προσκολλημενοι εις τον πλουτο και εις τον Θεον ταυτοχρονα.Δεν δυνασθαι να εισθε συνχρονως δουλοι του Θεου και του μαμμωνα.Ο Θεος γνωριζει το εσωτερικο σας και αυτοι που παρουσιαζεσθαι δικαιοι και εναρετοι δια της υποκρισιας σας αποστρεφεται αφου διαπραττετε βδελυγματα ενωπιον του Θεου..Μονο οσοι πουλησουν τα υπαρχοντα τους και τα μοιρασουν σε φτωχους θα βρουν θησαυρον εις τον ουρανο.Οσοι εχουν χρηματα δεν θα εμβουν εις την βασιλεια του Θεου,διοτι ειναι ευκολωτερον να περασει καμηλα απο κεφαλη καρφιτσας παρα να εισελθει πλουσιος την πορτα του παραδεισου..Την ωρα που καποιοι μαθητες ειπαν πως το ιερον ειναι στολισμενο με ΩΡΑΙΟΥΣ ΛΙΘΟΥΣ ΚΑΙ ΑΚΡΙΒΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ειπε:"Αυτα που βλεπετε και θαυμαζετε θα ελθει η μερα ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΩ ΠΕΤΡΑ ΕΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΠΕΤΡΑ ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΚΡΗΜΝΙΣΘΕΙ.."
ΙΗΣΟΥΣ (κατα Λουκαν μετ.Τρεμπελα)
Ειναι λοιπον ξεκαθαρο για πιο λογο τα ανθρωπαρια της εποχης εκεινης συμπεριφερθηκαν με τοσο μισος στον Ιησου.Ιερεις,γραμματεις,φαρισαιοι και γενικα πλουτακρατικα ανδραποδα βγαλαν ολη την σαπιλλα τους πανω στον Ανθρωπο που αγαπησε τον ανθρωπο.Ειναι οι ιδιοι που σημερα και (μαλλον)παντα θα επιλεγουν την κατακρεουργηση οσων δεν υποτασσονται στα ματαιοδοξα ονειρα και συμφεροντα τους.Βρωμερα βδελυγματα της φυσης που καταφερνουν να κατευθυνουν τους ηλιθιους μαζανθρωπους,οι οποιοι ηταν αυτοι που "επιλεξαν" τον βαραβα να σωθει και ο Ιησους που τους αγαπησε και θελησε την ελευθερωση τους,ειδε στα προσωπα τους την απορριψη και την καταδικη Του.Και μην νομιζουν καποιοι οτι διαφερουν πολυ επειδη δεν εχουν πειραξει κανεναν.Για να φανει ενας ανθρωπος ελεγε ο Πλουτ-αρχος τι ειναι,πρεπει να του δωσεις χρηματα και εξουσια.Πολλοι ειναι αυτοι που νομιζουν πως δεν θα επρατταν καποια πραγματα αλλα η αληθεια ειναι πως δεν τα εχουν πραξει ειτε γιατι δεν ειχαν την δυνατοτητα,ειτε επειδη δεν τους δωθηκε ποτε η εξουσια,ειτε επειδη η μετριοτητα που ζουν τους εχει κανει να φοβουνται τιμωριες και συνεπειες.Εχουν γινει δειλοι αφου δεν ειχαν παρει ποτε δυσκολες αποφασεις.Ενας ανθρωπος που μεγαλωνει σε πολυ πλουσιο περιγυρο δεν εχει μαθει σε φοβιες και περιορισμους οποτε αφηνεται ελευθερη η φυση του να εκδηλωθει.Και εδω ειναι το θεμα.Ο Χριστος εκτιμα περισσοτερο καποιον που εχει αμαρτησει και το εχει μετανοιωσει παρα καποιον που απο φοβο δεν κανει καποια πραγματα.Η ουσια εγκειται στο να ειναι ΣΥΝΕΙΔΗΤΗ η επιλογη της αρετης και οχι προιον δειλιας η' δεισιδαιμονικων φοβιων.Σκευθητε λοιπον ο καθεις,οτι ισως δεν βρισκεται στην θεση να εχει μεγαλωσει σε ενα κοσμο ισχυρων που ως μονο σκοπο εχουν να διαιωνισουν τις "αυτοκρατοριες"τους,και δεν βρεθηκε σε τετοια κατασταση δοκιμασιας.Πρεπει λοιπον να εχουμε "ΓΝΩΘΙ ΣΑΥΤΟΝ"προσπαθωντας με ειλικρινεια να αναρωτηθουμε.."εγω αν ημουν στην θεση του,μηπως θα επραττα τα ιδια και χειροτερα?.."
Ετσι λοιπον,ο Ιησους ειναι απολυτος και αυστηρος,οπως πρεπει να ειναι ενας Δασκαλος και ο,τιδηποτε παρεκλινει απο την διδασκαλια Του ειναι απορριπτεο.Οσοι λεν οτι εγω πιστευω με τον δικο μου τροπο δεν γινονται δεκτοι.Ενα παραδειγμα που ειναι λογικο και επικαιρο ειναι το θεμα με την νηστεια.Οποιος δεν ακολουθει ολη την διαδικασια,και κανει μονο την Μ.Παρασκευη (π.χ.)αποχη απο το φαγητο η' τρωει γαλα λαδι και αλλα "απαγορευμενα",σημαινει πως αποδεχεται την υπαρξη του Θεανθρωπου αλλα περιοριζεται μονο στο να επιλεγει αυτος τι θα φαει και ποτε και αδιαφορει για την ολοκληρωτικη προσπαθεια για τον Ιησου..Αποδεχεται τον Θεο αλλα δηλωνει αδυναμια να ακολουθησει τον δυσκολο δρομο που ζητα ο Θεος και υποκυπτει στις ορεξεις του και τα παθη του.Ενα παραδειγμα που σχετιζεται, ειναι μια διαφημηση που ειδα στον δρομο,Mc Donalds που διαφημιζει ενα burger,νηστισιμο φυσικα με γαριδες και μπολικη μαγιονεζα η' κατι πιτσες γιγας με νηστισιμα υλικα.Το επιστεγασμα της ανοησιας και της κοροιδιας ερχεται με την κυριακη του Πασχα που τη εχουμε μετατρεψει σε μια μεγαλη και "πανηγυρικη" επιστροφη στην κοιλιοδουλεια,με ατελειωτο φαι και πιοτο.Αναρωτηθηκα λοιπον ποσο ηλιθιος ειναι ο κοσμος που δεν καταλαβαινει οτι με την νηστεια καταδιωκεται η εννοια της απολαυσης και οχι καποιας συγκεκριμενης τροφης.Παρ'ολα αυτα,ολοι αυτοι δηλωνουν οτι κανουν νηστεια,αφου απλα δεν τρων κρεας.Ωστοσο,απο τον Ιησου απαιτηται ξεκαθαρα η απολυτη αυταπαρνησης. - "Εκεινος που διαβλεπει στην βασιλεια το Θεου επιβαλλεται να ξεχασει ολοτελως τα σωματικα και υλικα,και καποιοι που θα εχουν επι αυτων χαλαρα διαθεση θα ζητησουν να εμβουν στην βασιλεια του Θεου και επειδη δεν πηραν την αποφαση να αγωνισθουν δεν θα τα καταφερουν.."ΙΗΣΟΥΣ (κατα Λουκαν)
Ειναι φυσικα Ελληνικος αυτος ο τροπος αντιληψης,και γι'αυτο το ΤΑΛΜΟΥΔ των εβραιων λεει για τον Ιησου πως "πεθανε σαν ζωο στον σταυρο οπως του αξιζε γιατι ξεθεμελιωσε το ισραηλ ΜΕ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΟΥ ιδεες..".Ολος ο πολιτισμος της Κλασσικης Ελλαδας δημιουργηθηκε απο την σθεναρη σταση των ανθρωπων εναντια στον πλουτισμο και την ευκολια της τρυφης.Μη εμπιστευομενοι ουτε τον πλουσιο ουτε τον φτωχο ειχαν πιστη στον μεσο πολιτη.Οι Ελληνες δημιουργησαν ενα αντιαριστοκρατικο ηθος,συχνα εχθρικο προς την συσσωρευση του πλουτου και στην ολη ιδεα του πλουσιου με επιρροη.Οι Ελληνες απο την φυση τους ειχαν καχυποψια παρα θαυμασμο για την πλουτοκρατικη ιεραρχια και για ο,τι απειλουσε την αποκεντρωτικη φυση της πολης,που ειναι η φυσικη εκφραση μιας κοινωνιας ισοτιμων.Ειναι τρομερα δυσκολο να ζεις πλουσιοπαροχα και ταυτοχρονα εναρετα.Το πλουσιοπαροχα απευθυνεται σε αντιληψη και οχι αποκλειστικα σε mercentes.Εννοω γενικοτερα τον υλισμο..

Καλη --ΑΝΑΣΤΑΣΗ--

"Να επιλεγεις τα δυσκολα για να σφυρηλατεις την αρετη σου.."(Πυθαγορας)
Υ.Γ.Φυσικα ολα αυτα απευθυνονται σε οσους πιστευουν με αυτον τον τροπο,τον Χριστιανικο..

₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪

9 σχόλια:

  1. πολυ καλο το αρθρο σου!ναι στην πραγματικη πιστη οχι ομως στην τυπολατρεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΩΡΑΙΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΟΥ..ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΤΑ ΛΕΣ,ΑΝ ΚΑΙ ΑΡΧΙΖΕΙΣ ΝΑ ΜΕ ΜΠΕΡΔΕΥΕΙΣ..!!!ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ,ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλο Πασχα ευχομαι και γω καλη Ανασταση πνευματικη και σωματικη με πολυ mma.Αλφεε,Μην μπερδευεσαι,προσεξε το υστερογραφο και θα καταλαβεις..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΓΑΠΗΜΕΝΕ ΜΟΥ ΕΝ ΧΡΙΣΤΩ ΦΙΛΕ ΜΕ ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ Κ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΧΑΡΑ ΣΟΥ ΛΕΩ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΒΡΕΙ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ !!! ΤΗΝ ΠΗΓΗ ΤΩΝ ΘΑΥΜΑΤΩΝ !!! ΣΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΠΙΕΙΣ ΠΛΟΥΣΙΑ ΤΟ ΥΔΩΡ ΤΟ ΖΩΝ ΤΗΣ ΠΗΓΗΣ ΑΥΤΗΣ. ΓΙΑ ΕΜΑΣ Η ΥΛΗ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΑΦΟΡΜΗ Κ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΔΟΞΑΣ! Τ Ι Π Ο Τ Α ΠΑΡΑΠΑΝΩ. ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ Ο,ΤΙ ΕΓΡΑΨΕΣ! Ο ΚΥΡΙΟΣ ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ Κ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ Η ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ Κ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ Κ ΑΙΩΝΙΑ !!! ΠΕΤΩΝΤΑΣ ΕΞΩ Κ ΤΟΥΣ ΦΑΝΑΤΙΚΟΥΣ ΙΟΥΔΑΙΟΥΣ Κ ΤΟΥΣ ΚΟΙΛΙΟΔΟΥΛΟΥΣ ΝΕΟΕΛΛΑΔΙΤΕΣ... ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ! Δ.Β

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΧΑΙΡΕΤΩ Τ'ΑΔΕΡΦΙΑ ΜΑΡΩΝΑ ΚΑΙ ΑΛΦΕΟ, ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΜΕ MUSHROOM BACON CHEESEBURGER & ΑΤΕΛΕΙΩΤΗ WHEY PROTEIN!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. maronas=mushroom,bousdras=bacon,charpa=cheeseburger! chronia polla!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Διαβασα μονο την αρχη γιατι δεν ειχα ορεξη να διαβασω εναν σωρο μαλακιες αλλα αξιζει να δωσω μια απαντηση, οχι σε σας, στον ιησου:
    Θα μας κλασεις τ'αρχιδια μαλακα που μας θες και δουλους. Βαλτο καλα στο ξεροκεφαλο σου, εμεις ειμαστε ΈΛΛΗΝΕΣ οχι δουλοι. Αντε για παρτουζα τωρα με τους 12 μαθητες σου παλιοπουστακι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ποτε ενας Ελληνας δεν θα καταδεχοταν να γινει τοσο μικροπρεπης και τοσο βλασφημος απεναντι σε οποιαδηποτε θρησκεια.Αν νομιζεις πως εισαι ελληνας μην ντροπιαζεις την καταγωγη σου με τετοιους τροπους..

    ΑπάντησηΔιαγραφή