υμπατριωτες για σας δεν εχει καμια χρησιμοτητα η καταγωγη σας απο τον Ηρακλη αν δεν κανετε εκεινα για τα οποια αναδειχτηκε εκεινος ο πιο ενδοξος και ο πιο ευγενης." ΛΥΚΟΥΡΓΟΣ

Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ




Μαθητές του Γκαίτε τον ερώτησαν: -«Δάσκαλε, τι να διαβάσουμε, για να γίνουμε σοφοί, όπως εσύ;» -«Τους Έλληνες κλασσικούς», απάντησε. -«Και όταν τελειώσουμε τους Έλληνες κλασσικούς, τι άλλο να διαβάσουμε;», ξαναρώτησαν. -«Πάλι τους Έλληνες κλασσικούς.»

Ο δασκαλος ειναι που μεταμορφωνει τον εγκεφαλο του ζωου σε νου του ανθρωπου.Οι Ελληνες ειναι οι μεγαλοι διδασκαλοι της ανθρωποτητας.Τι ειναι αυτο ομως που μας μαθαινουν αυτοι οι Ανθρωποι καθε φορα που του μελεταμε?
Οι Ελληνες μας φωτιζουν με φως φυσικο,και ιδρυουν φυσικους ανθρωπους χτιζοντας την αγαπη για το αληθινο μεσα τους και γκρεμιζοντας το ψευτικο.Αυτες ειναι και οι δυο εντολες που πανω τους κρεμονται οι νομοι της παιδειας των Ελληνων.Σωστη παιδεια και Ελληνικη θα πει να μαθαινεις στους νεους την ζωη,και να τους ξεμαθαινεις τις δεισιδαιμονιες.Σημερα ειδικα που απο νηπια τους περναει μια παραδοση αρρωστη μεσα απο την οικογενεια ,την κοινωνια,την πολιτεια,τα μεσα ενημερωσης ,τον κινηματογραφο και ολους τους λοιπους αναλογους παραγοντες αγωγης.
Το ενα λοιπον ειναι να ριζωσουμε στον νεο στη ζωη και το αλλο νε ξεριζωσουμε απο μεσα του την ψευτια!
Οχι θεωρειες και λογια.Οχι τα αψυχα και νοερα σκυβαλα των βιβλιων που ουτε καταπινονται ουτε μασιουνται.Μαθηση δικαιη και σωστη σημαινει ζωντανεια,αμεσοτητα,σφυγμος μαστιγωμενος,κρουση κατα μετωπο με την πραγματικοτητα.Ο τελευταιος στοχος καθε παιδειας,και ξανατονιζω ΟΧΙ ΜΟΡΦΩΣΗΣ,ειναι να διαπλασει το νεο,ωστε την ορισμενη στιγμη που θα εποδοθει στο στιβο της ζωης να μπορει να προσαρμοζεται στην ΑΓΡΙΑ αναγκη των πραγματων και των ανθρωπων,ειδικα των ανθρωπων!
Πρωτον λοιπον ειναι απαραιτητο να χτιζουμε την ψυχη του παιδιου στην πετρα της ζωης και δευτερον να καθαριζουμε απο μεσα του τη σκουρια των προληψεων.Χωρις να το καταλαβαινουμε,απο τα γεννοφασκια του, φιδοζωνουμε το παιδι με δεισιδαιμονιες,προληψεις και μαγικους καταδεσμους.Και με τα δηλητηρια αυτα πνιγουμε την ψυχη του οπως τα ζιζανια και τα αλλα αγριοχορτα πνιγουν το σιταρι.
Λερναια υδρα ειναι οι προληψεις.Φορτωνουμε την ραχη του νεου ανθρωπου την αρρωστη φαντασια μας,τις ψευτιες,την αγνοια,την ηθικη μας απολιθωση,τις εντρομες παραστασεις και ολο τον καταποντισμενο αταβισμο των προγονων.
Τετοιας λογης ειναι ο σκελετος της πνευματικης οργανωσης των παιδιων μας.Δοκοι συνδεσεως της ζωης τους ειναι οι δεισιδαιμονιες και οι προληψεις.Αγωνιζομαστε να αφαιρεσουμε τη φυση μεσα απο το παιδι,και την ανταλλαζουμε με την αρρωστη γνωμη μας.
Και δωστου οι παπαδες με τα θυμιατα σε καθε γωνια.
Και δοστου το τροπαρι για την καλη ψυχη και τα καλα στερνα.Να γινεις καλος για τους αλλους,να αγιασεις και ας ειναι λυκοι οι αλλοι ετοιμοι να σε φανε.Εσυ παιδι μου τα ματια σου δεκα τεσσερα για την Βασιλεια του Θεου..
Και δοστου οι αγυρτες με τα ωροσκοπια,τους ζωδιακους και τους εξορκιστες σε εφημεριδες,περιοδικα και στα τελεβιζια.Βλεπεις κατι χοντρες κυριες που σαν αρχισουν να μιλουν για το σταχυ της Παρθενου και την επιρροη του Αιγοκερου με τα κερατα στα ερωτικα,γουρλωνουν τα ματια τους λες και βλεπουν μουσακα!Ξεχνουν ομως οταν μιλουν για ερωτικα πως δεν μπορουν καν να βιωσουν ερωτα υγιη,την στιγμη που μονο ενα αρρωστο και αφυσικο αρσενικο θα καταδεχοταν να σμιξει μαζι τους ετσι οπως ειναι..
Και δοστου τα σακια με τ'αλευρι και οι ασπιρινες.Να στελνουμε οι πολιτισμενοι στους λιμοκτονους της Αφρικης και της Ασιας.Να νοιωθουμε και καλοι ανθρωποι ρε αδερφε..
Η στρατηγικη να κατατρεφεται το φυσικο τοπιο του παιδιου με τις προληψεις ειναι σκοπιμη,κατευθυνομενη,κακουργηματικη τρις και τετρακις εις θανατο!Ο λογος...
Οι εξυπνοι λιγοι ασελγουν στο σωμα συνειδησης των αφελων πολλων!!
Δυο ταξεις δημιουργουνται απο αυτη την κατασταση,η μια ειναι η ταξη της αθλιας μαζας που εχει αφομοιωσει την προκαταληψη,και η αλλη ειναι η ταξη των λιγων ανθρωπων που τους μαστιγωνει η οργη της αληθειας και η αγαπη για το μεγαλειο του ανθρωπου.Ζητουν να μαθουν την αληθεια και ας τους τυφλωσει.Κρατουν μεσα τους τον ανθρωπο ορθιο και στο φυσικο του αναστημα,λευτερο απο ψευτιες και δεισιδαιμονιες!Και αυτοι ειναι λιγοι που ομως ολοι τους ξανασαρκωνουν τον Ορεστη,τον Σωκρατη,τον Λεωνιδα,τον Σελλευ,τον Αμλετ κ.τ.λ.Και αυτοι ειναι λιγοι γιατι το φως δεν το αντεχει ο μισοτυφλωμενος και το απορριπτει!!Θυμηθειτε την παραβολη της σπηλιας του Πλατωνα..
Σημερα χαθηκε ο ιδρυτικος χαρακτηρας του Δασκαλου και της οικογενειας.Αυτη η υποτιμηση της φυσης και του επαγγελματος του δασκαλου,η πτωση απο την θεια λειτουργια της αρχικοτητας στην ταπεινη χειρωναξια της επαναληψης,σημεδεψε το πρωτο μεγαλο πληγμα στην παιδεια.Σημερα εχουν ματατραπει οι οικογενειες και τα σχολεια σε εργοστασια μαζικης κατασκευης ανθρωπαριων,λησμονοντας το τεραστιο χρεος που εχουν να βγαζουν ανθρωπους φυσικους και πεπαιδευμενους και οχι απλα μορφωμενους και α-νοητους!
Εχουμε λοιπον να επιλεξουμε τι απο τα δυο ειμαστε και μεις και τα παιδια μας..Τα παντα ειναι θεμα επιλογης...

*Λιαντινης-Τα ελληνικα