υμπατριωτες για σας δεν εχει καμια χρησιμοτητα η καταγωγη σας απο τον Ηρακλη αν δεν κανετε εκεινα για τα οποια αναδειχτηκε εκεινος ο πιο ενδοξος και ο πιο ευγενης." ΛΥΚΟΥΡΓΟΣ

Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

Η ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ




Την αμφισβητηση της ελληνικοτητας της Μακεδονιας την βιωνουμε εμεις που ζουμε σε αυτα τα χρονια οπου και ειναι τα πρωτα και μοναδικα που τιθεται τετοιο θεμα σε ολη την ανθρωπινη ιστορια.Σε ολους τους σοβαρους ιστορικους και γνωστες της ιστοριας φαινεται αστειο το να συζητησουν εστω και λιγο για αυτο το θεμα.Ομως,επειδη ολοι μας γνωριζουμε οτι πισω απο τους ανυπαρκτους χθεσινους σκοπιανους,βρισκονται τα γεωστρατηγικα και οικονομικα συμφεροντα των δυνατων που επιθυμουν να εγκαθιδρυσουν την εξουσια τους στην μεσογειο και τα βαλκανια με την γνωστη τακτικη του διαιρειν και βασιλευε,το αστειο μετατρεπεται σε εφιαλτη,ειδικα μαλιστα,οταν περιτριγυριζομαστε απο πολιτικους που ειναι οντως "εφιαλτες".Μπροστα στην δουλικοτητα που διακατεχει τους πολιτικαντιδες,δεν ειναι υπαρχει κανενας ηθικος,ιστορικος,πατριωτικος η΄ανθρωπινος φραγμος που θα τους κανει να αντισταθουν στην πλουτακρατικη επεκτατικοτητα που θιγει τα ελληνικα συμφεροντα.
Το τραγικοτερο ολων ομως ειναι,το οτι ο λαος της Ελλαδος δεν γνωριζει για ποιον λογο η Μακεδονια ειναι ελληνικη,και γενικοτερα βρισκεται σε οντολογικη ληθη αγνοωντας παντελως την ιστορια του.Και λαος που αγνοει την ιστορια του,ειναι υποχρεωμενος να υποφερει και να την ξαναζησει.
Εδω θα δωθουν αποδειξεις για την Ελληνικοτητα της Μακεδονιας,αποδειξεις οι οποιες παρ,οτι γνωστες στην ιστορια,αγνωστες για τον πολυ λαο.Η πληροφοριες προερχονται απο την Ελληνικη ιστορια και θα γινονται συνεχεις αναφορες σε πρωτογενης πηγες,οπως επιτασσει ο επιστημονικος και ο ορθος λογος.
"Την γαρ αληθειαν εις φως αγει χρονος.."

Οι σκοπιανοι που υποστηριζουν οτι ειναι μακεδονες,μεχρι το 1991 δεχονταν να ονομαζονται νοτιο-σλαβοι(γιουκο-σλαβοι).Το πως γινεται ενας λαος να ειναι σλαβικος κατα την κρατικη υποσταση και μακεδονικης κατα την εθνικη,αναγεται στα μυστηρια της συνχρονης πολιτικης αλχημειας.Ξεκινω λοιπον τις ιστορικες αποδειξεις..
  1. Στα χρονια του Φιλιππου β΄ιδρυθηκε στην Αθηνα σωματειο γελωτοποιων.Προκειται για το πρωτο σωματειο ηθοποιων της ιστοριας.Με την παροδο του χρονου που απεκτησαν πανελληνια φημη,ο Φιλιππος εστειλε χρηματα στην Αθηνα και παρακαλεσε να στειλουν αντιγραφα αστειων.Σε ποια γλωσσα γραφηκα?Στα σλαβικα?Ειναι προφανης η η χρηση της ελληνικης γλωσσας απο τους Μακεδονες αφου η υψηλης δεξιοτεχνιας ελληνικη γλωσσα των συγγραμματων αυτων δεν θα μπορουσε να ειναι κατανοητη απο σλαβους.
  2. Η λεξη βαρβαρος ειχε την σημασια της υβρεως και της αμορφωσιας.Αυτο το αναφερω γιατι καποιοι χρησιμοποιουν την κατηγορια του πολιτικα αντιθετου με τον Φιλιππο,Δημοσθενη,που χαρακτηριζει τους Μακεδονες βαρβαρους.Το μειωτικο επιθετο βαρβαρος ειχε χρησιμοποιηθει και για χαρακτηρισμους αλλων πολεων οπως τους Ακαρνανες που τους θεωρουσαν αγροικους και απαιδευτουςΘουκυδιδης 3,94).Τι σημαινει λοιπον,οτι και η ακαρνανια δεν ησαν Ελληνικη?Οι αρχαιοι Ελληνες παρα την συνειδηση κοινης εθνοτητας,υπηρξαν φοβερα τοπικιστες.Για τους Αθηναιους,και με την περισσεια τις ματαιοδοξιας του Αθηναικου κοινου,οσοι δεν ηταν απ΄την Αθηνα τον θεωρουσαν κατωτερο τους και τον πολεμουσαν τουλαχιστον με τα λογια.
  3. Ο ρωμαιος Τιτος Λιβιος αναφερει οτι Μακεδονες,Ακαρνανες και Αιτωλοι ειχαν την ιδια διαλεκτο.
  4. Οσες επιγραφες εχουν βρεθει στον Μακεδονικο χωρο ειναι Ελληνικες,καμια σε σλαβικη γλωσσα,αφου ουτε καν σαν ιδεα δεν υπηρχε τοτε αυτη η βαρβαρικη γλωσσα.
  5. Ο Ομηρος δεν περιγραφει καποιον εθνικο πολεμο μεταξυ Ελληνων και μη Ελληνων(ισχυει και για καποιους που θεωρουν οτι οι Τρωες δεν ηταν Ελληνες)Περιγραφει εναν πολεμο ομογλωσσων,ομοτροπων και ομοθρησκων λαων,τεκμηρια που κατα τον Ηροδοτο αποτελουν αποδειξεις κοινης εθνικτητας.Επισης ο Ομηρος στην Οδυσσεια(η 106) μας δινει και την ετοιμολογια της Ελληνικης λεξης Μακεδων,που προερχεται απο το μακεδνων που σημαινει μεγαλος.(αναφορα στην μεγαλη περιοχη της Ελλαδος που ειναι η Μακεδονια)
  6. Ο Αριστοτελης ανελαβε την ενισχυση της Ελληνικης παιδειας των Μακεδονων και περασε παρα πολλα χρονια στην Μακεδονια.
  7. Ο Ευριπιδης αφιερωσε την τραγωδια Αρχελαος στην Μακεδονια,κατι το οποιο δεν υπηρχε περιπτωση να κανει καποιος Ελληνες τραγικος σε "ξενους".Μαλιστα,προβαλλει στην τραγωδια αυτη τον Μακεδονα βασιλια ως συμβολο ομονοιας των Ελληνων.
  8. Ο Ευριπιδης δεν συνεθεσε απλως τραγωδιες αλλα ανεβασε κιολας στην Μακεδονια πραγμα που σημαινει κοινο με πληρη γνωση της ελληνικης,και στις δυο εκφρασεις,Αττικη-Δωρικη .
  9. Στην Ιφιγενεια εν αυλιδι,τραγωδια που ανεβασε ο Ευριπιδης στην Μακεδονια αναφερει οτι ειναι φυσικο οι Ελληνες να εξουσιαζουν βαρβαρους επειδη εχουν ελευθερο φρονημα ενω οι αλλοι φρονημα δουλου(στ.1399-1440)κατι το οποιο αν αισθανοταν σλαβοι και οχι Ελληνες οι Μακεδονες δεν υπηρχε περιπτωση να το ανεχτουν.
  10. Ο Στράβων στα γεωγραφικα του αναφερει την περιφημη προταση "εστιν ουν Ελλας και η Μακεδονια"και σενεχιζει με την αναλυση της γεωγραφικης αυτης εκτασης της Ελλαδος.
  11. Παρομοια ο περιηγητης της Ελλαδος Παυσανιας αναλυει την Μακεδονια στο εργο του.
  12. Ο Ευφραιος ο οποιος ηταν φιλοσοφος και αρχιτεκτονας της Μακεδονικης πολιτικης ηταν και μαθητης του Πλατωνα.Γιάυτο και ο Αθηναιος γραφει "την αρχην της βασιλειας Φιλιππος δια Πλατωνος εσχεν..".
  13. Ο πρωτος καλος Ελληνας(καλον Ελληνα οντα φιλελλην ειναι-Πλατων)αναφερεται απο τον Ηροδοτο(2,178) οτι ειναι ο Αλεξανδρος ο Α,ο πρωτος που αξιωθηκε τετποιου τιμητικου τιτλου.
  14. Η αναφορα του Ηροδοτου στο 5,20-22 για την ελληνικοτητα των Μακεδονων ειναι σαφης και η αποδοχη ολων των Ελληνων για αυτο επιβεβαιωνεται απο το οτι επιλεξαν αρχικα να αντισταθουν κατα των βαρβαρων στα τεμπη αρχικα, εκει δεν απειλουνταν αφου η περιοχη ηταν ελληνικη.
  15. Ο Μαρδονιος,ο περσης στρατηγος,παρεταξε τους ελληνες μισθοφορους που θα πολεμουσαν εναντιων των Ελληνων στο δεξιο κερας,και σ'αυτους,μαζι με τους Θηβαιους και τους Θεσσαλους εηταν και οι Μακεδονες.Αν θεωρουνταν βαρβαροι δεν θα ηταν παραταγμενοι με τους Ελληνες.
  16. Τα λεγομενα του Αλεξανδρου Α'(Παππους Μεγα Αλεξανδρου) και μονο αρκει για να καταρριψουν τις θεωρειες των ανυπαρκτων σκοπιανων."..Δεν θα ελεγα τους λογους αυτους αν δεν ειχα μεγιστο ενδιαφερον για την Ελλαδα.Διοτι ειμαι Ελληνας στην καταγωγη και δεν θελω να βλεπω την Ελλας υποδουλωμενη.."Ηροδοτος 9,45)Ολοι οι βασιλεις της Μακεδονιας φροντιζαν να τηρουν την παραδοση καταγωγης απο τους μεγαλους ηρωες της Ελληνικης ιστοριας(Αχιλλεας,Τημενος,Ηρακλης)
  17. Ο Ηροδοτος στο βιβλιο 1,56 χαρακτηριζει τους Μακεδονες Δωρικης καταγωγης και συγκεκριμενα:"..Στα χρονια της βασιλειας του Δευκαλιωνος κατοικουσαν στη Φθοιωτιδα,στα χρονια του Δωρου που ηταν γιος του Ελληνος,κατοικουσαν τη χωρα στις υπωρειες της Οσσας και του Ολυμπου που την ονομαζουν Ιστιαιωτιδα.Κι οταν απο την Ιστιαιωτιδα οταν τους ξεσηκωσαν οι Καδμειοι,κατοικουσαν στην Πινδο,ονομαζομενοι Μακσδνον εθνος.Απο κει πηγαν και στην Πελλοπονησο και ονομαστηκαν Δωρικο εθνος.
  18. Ο Αισχυλος στην τραγωδια Ικετιδες,παρουσιαζει τον Πελασγο να καυχιεται οτι το γενος των Ελληνων κατοικει σε ολους τους τοπους ως τον ποταμο Στρυμωνα.
  19. συμφωνα με τον ιστορικο Διοδωρο Σικελιωτη η Μακεδονια ξεκινα απο το Αργος με τον Καρανο.(39,1,283)
  20. Ο Θουκυδιδης στο 2,81 ξεκαθαρα διαχωριζει τους Μακεδονες απο τις επιχειρησεις των βαρβαρων.
  21. Τα πρωτα Μακεδονικα νομισματα κοπηκαν επι Αλεξανδρου Α΄και ειχαν Ελληνικα γραμματα.Η γλωσσα των νομισματων ειναι η γλωσσα του λαου.
  22. Ο Αισχίνης,πολιτικοςαντιπαλος του Δημοσθενη αναφερει στον Ολυνθιακο Γ΄,16 "..Επειδη ο Δημοσθενης θελει να υβριζει τον Φιλιππο τον αποκαλει βαρβαρο.Ομως εαν ηθελε πραγματικα καποιος να ερευνησει θα βρει οτι ειναι Ελληνας Αργειος απο την γενια του Ηρακλη."
  23. Απο τις επιστολες του Ισοκρατη στον Φιλιππο,δινεται καταφανεστατη εμφαση στην Ελληνικοτητα των Μακεδονων και στην αναγκαιοτητα να ηγηθουν των Ελληνων στον πολεμο εναντιων των βαρβαρων για την διαιωνιση του ελληνισμου.
  24. Ο Πολύβιος σε αναφορα του για τις χερσονησουςτης Ευρωπης αναφερεται σε ιλλυρια,μερικες περιοχες της Θρακης και Ελλας ΠΑΣΑ συμπεριλαμβανοντας την Μακεδονια.
  25. Ο Αλέξανδρος ο Μέγας ,μας αναφερει ο ιστορικος Φλάβιος Αρριανός,εστειλε επιστολη μετα την μαχη της Ισσου στον Δαρειο λεγοντας:"Οι προγονοι σας,αφου μπηκαν στην Μακεδονια και την υπολοιπη Ελλαδα,μας εβλαψαν,χωρις προηγουμενος να εχουν αδικηθει απο μας,και γι'αυτο τιμωρω τους Περσες μπαινοντας στην Περσια.."
  26. Ο Ιωαννης Στοβαιος που μας αφησε τον πολυτιμοτερο πλουτο της Ελληνικης σοφιας με το ανθολογιο του καταγοταν και ζουσε στην περιοχη Στοβοι που τοτε ηταν Ελληνικη περιοχη ενω σημερα ανηκει στα σκοπια.Μηπως πρεπει να ξαναπαρουμε οτι μας ανηκει?
  27. Κλεινοντας,ο Βιος του Μεγαλου Αλεξανδρου και η προσπαθεια του να εξελληνισει-εκπολιτισει τους βαρβαρους με την ελληνικη αγωγη και "θρησκεια"-μυθολογια αποδεικνυει περιτρανα την αναποσπαστη Ελληνικοτητα της Μακεδονιας και ειναι συγκλονιστικο οτι υπαρχουν ακομα σημερα λαοι ασιατικοι που περηφανευονται οτι εχουν καποιες "ριζες" απο τον Αλεξανδρο.Αν ο Αλεξανδρος ηταν σλαβος γιατι δεν διεδωσε τον σλαβικο πολιτισμο αντι του Ελληνικου?Πολυ απλα γιατι δεν υπηρξε κανενας σλαβικος πολιτισμος,ΠΟΤΕ..

Επειδη λοιπον οι αναφορες και οι αποδειξεις ειναι πληστες οπου αποδεικνυεται η αναποσπαστη Ελληνικοτητα της Μακεδονιας,καταντα αστειο η περαιτερω ασχολια με αυτο το θεμα.Ειναι σαν να προσπαθουμε να αποδειξουμε οτι η γη γυριζει.Εδωσα καποιες απλες και ελαχιστες πληροφοριες για μια προχειρη και γρηγορη αποστομωση καποιων νεο-ψευτοκουλτουριαριδων που εχουν και ανθελληνικα κινητρα.Εκτεταμενη επιστημονικη ερευνα κανει ο Καργακος στο βιβλιο Η ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ,το οποιο το προτεινω για πιο εμπεριστατωμενη γνωση και αντιληψη του θεματος.

1 σχόλιο:

  1. ΜΗΝ ΞΑΝΑΜΙΛΗΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΓΙΑ ΕΑΝ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΙ ΠΕΦΤΕΤΕ ΣΤΟ ΔΟΚΑΝΟ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ.ΓΙΑ ΤΑ ΔΕΔΩΜΕΝΑ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟΔΥΞΕΙΣ.
    by adromeda

    ΑπάντησηΔιαγραφή