υμπατριωτες για σας δεν εχει καμια χρησιμοτητα η καταγωγη σας απο τον Ηρακλη αν δεν κανετε εκεινα για τα οποια αναδειχτηκε εκεινος ο πιο ενδοξος και ο πιο ευγενης." ΛΥΚΟΥΡΓΟΣ

Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ


Συμπληρώνονται εβδομήντα χρόνια από τη μέρα που ο περήφανος και αδούλωτος λαός μας(μεσω του Μεταξα.Την στιγμή πού ο Μεταξάς άρθρωσε την ιστορική φράση «Alors c’ est la guerre - Λοιπόν είναι ο πόλεμος» προς τον Ιταλό Πρεσβευτή Γκράτσι, τη φράση που η Ιστορία κράτησε στην αιωνιότητα σαν το θρυλικό πια ΟΧΙ, ήταν τελείως μόνος απέναντί του. Παντοδύναμος και απόλυτος δικτάτορας τότε, θα μπορούσε την κάθε του απόφαση να την επιβάλλει στο λαό και στην κυβέρνησή του. Προτίμησε όμως όπως το συμφέρον του έθνους το επέβαλλε, το δρόμο του αγώνα και της θυσίας και όχι του συμβιβασμού και της μειοδοσίας. Μόνος και αδιαφιλονίκητος ηγέτης ο κ. Σημίτης τον καιρό των Ιμίων, προτίμησε την εύκολη οδό της αιωνίας αισχύνης. .), βροντοφώναξε το ΟΧΙ στους Ιταλούς εισβολείς, δημιουργώντας το έπος των αλβανικών βουνών και στέλνοντας σε όλη την ανθρωπότητα το μήνυμα της περηφάνειας, της αξιοπρέπειας και της ελευθερίας. Τονιζω συνεχως στην ιστοσελιδα οτι μονη σημασια εχουν οι πραξεις εν τελει και ενα αποτελεσμα δεν μπορει να εχει εκβαση θετικη αν η παιδεια ειναι απουσα.Οπως τονιζει ο Θουκυδιδης,οταν τα πραγματα δυσκολευουν μονο καποιος που εχει σφυρηλατησει την αρετη του δεν θα δειλιασει την εσχατη ωρα.Ο Διογενης Λαερτιος μας επισημανει πως τα κατορθωματα των Ελληνων ειναι αποτελεσμα της παιδειας των!Και η ιστορια διαπιστωνει οτι εδω επιβιωνει λαος ΛΕΟΝΤΩΝ και οχι αμνων.Οσοι φοβουνται να πολεμησουν δεν μετεχουν του αθανατου Ελληνικου ηθους,αναξιως φερων το ονομα του Ελληνος(γραικυλος) και αργα η γρηγορα θα υποταχθουν στους βαρβαρους της συγχρονου εποχης.Οι βαρβαρομαχοι εδειξαν τον φωτεινο δρομο της αρετης.2500 χιλιαδες χρονια μετα οι Ελληνες επιβεβαιωσαν την καταγωγη τους με τις πραξεις τους και απεδειξαν εμπρακτα οτι δεν ειναι ολοι αοριστα ισοι..Αλλωστε η δικαιοσυνη επιτασσει ολοι να μην ειναι ισοι και να αποδιδουμε στον καθενα ο,τι του αξιζει(Πλατων)..
Ας ειμαι Λακωνικος λοιπον,και επειδη η αληθεια μισει την υπερασπιση,ας δουμε με αριθμους και δεδομενα,με επιστημη δηλαδη,τι εστι ΕΛ-ΛΗΝ!!..

Η Ελλάς είναι η μοναδική χώρα που αναγκάστηκε να αντιμετωπίσει τους στρατούς τεσσάρων χωρών ταυτόχρονα, Αλβανίας, Ιταλίας, Γερμανίας, και Βουλγαρίας.

ΗΜΕΡΕΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ
Ελ-λάς: 219
Νορβηγία 61
Γαλλία 43 [Η υπερδύναμη της εποχής]
Πολωνία 30
Βέλγιο 18
Ολλανδία 4
Γιουγκοσλαβία 3
Δανία 0 μέρες.( Οι Δανοί παραδόθηκαν σε έναν μοτοσικλετιστή του Χίτλερ ο οποίος μετέφερε στον Δανό βασιλιά αίτηση του Χίτλερ για διέλευση των ναζιστικών στρατευμάτων, ο Δανός βασιλιάς σε ένδειξη υποταγής παρέδωσε το στέμμα του στον μοτοσικλετιστή για να το πάει στο Βερολίνο και στον Χίτλερ……………….)
Τσεχοσλοβακία 0
Λουξεμβούργο 0

ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ
Οι νεκροί Έλληνες στρατιώτες ανήλθαν κατά την διάρκεια των 219 ημερών στους 13.676.

Συνολικές απώλειες σε ποσοστό επί του πληθυσμού (εκτελέσεις, κακουχίες, μάχες)
Ελ-λάς 10% (750.000)
Σοβ. Ένωση 2,8%
Ολλανδία 2,2%
Γαλλία 2%
Πολωνία 1,8%
Γιουγκοσλαβία 1,7%
Βέλγιο 1,5%


ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ:
Πηγή:Ανθολόγιον Πατριδογνωσίας, Μενελάου Παγουλάτου

Κάρολος ντε Γκώλ, Charles de Gault 1890-1970
Πρόεδρος τής Γαλλικής Δημοκρατίας 1958-1969, αρχηγός τής Γαλλικής Αντίστασης κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο

"Αδυνατώ να δώσω το δέον εύρος τής ευγνωμοσύνης πού αισθάνομαι για την ηρωική αντίσταση τού Λαού και των ηγετών τής Ελλάδος."
(Από ομιλία του στο Γαλλικό Κοινοβούλιο μετά την λήξη τού Β' Παγκοσμίου Πολέμου.)


Μωρίς Σουμάν, Maurice Schumann 1911-1992
Υπουργός των εξωτερικών τής Γαλλίας 1969-1973, Μέλος τής Γαλλικής Ακαδημίας 1974

"Η Ελλάδα είναι το σύμβολο της μαρτυρικής υποδουλωμένης, ματωμένης, αλλά ζωντανής Ευρώπης…Ποτέ μία ήττα δεν υπήρξε τόσο τιμητική για κείνους πού την υπέστησαν"
(Από μήνυμά του πού απηύθυνε από το BBC τού Λονδίνου στους υποδουλωμένους λαούς τής Ευρώπης στις 28 Απριλίου 1941, ημέρα πού ο Χίτλερ κατέλαβε την Αθήνα ύστερα από πόλεμο 6 μηνών κατά τού Μουσολίνι και έξι εβδομάδων κατά τού Χίτλερ.)


Στάλιν, Joseph Vissarionovich Tzougasvili Stalin 1879-1953
Αρχηγός της Σοβιετικής Ενώσεως από το 1924 έως 1953

"Λυπάμαι διότι γηράσκω και δεν θα ζήσω επί μακρόν δια να ευγνωμονώ τον Ελληνικόν Λαόν, τού οποίου ή αντίστασις έκρινε τον 2ον Παγκόσμιον Πόλεμον."
(Από ομιλία του πού μετέδωσε ο ραδιοφωνικός σταθμός Μόσχας την 31 Ιανουαρίου 1943 μετά την νίκη τού Στάλιγκραντ και την συνθηκολόγηση τού στρατάρχου Paulus.)

Μόσχα, Ραδιοφωνικός Σταθμός

"Επολεμήσατε άοπλοι και ενικήσατε, μικροί εναντίον μεγάλων.Σας οφείλουμε ευγνωμοσύνη, διότι εκερδίσαμε χρόνο για να αμυνθούμε. Ως Ρώσοι και ως άνθρωποι σας ευχαριστούμε".
(Όταν ο Χίτλερ επετέθη κατά τής Ε.Σ.Σ.Δ.)

Γεώργη Ζουκώφ, Georgy Constantinovich Joucov 1896-1974
Στρατάρχης τού Σοβιετικού Στρατού

"Εάν ο Ρωσικός λαός κατόρθωσε να ορθώσει αντίσταση μπροστά στις πόρτες τής Μόσχας, να συγκρατήσει και να ανατρέψει τον Γερμανικό χείμαρρο, το οφείλει στον Ελληνικό Λαό, πού καθυστέρησε τις Γερμανικές μεραρχίες όλον τον καιρό πού θα μπορούσαν να μας γονατίσουν. Η γιγαντομαχία τής Κρήτης υπήρξε το κορύφωμα τής Ελληνικής προσφοράς."
(Απόσπασμα από τά απομνημονεύματά του για τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.)


Μπενίτο Μουσολίνι, Benito Mousolini 1833-1945
Πρωθυπουργός τής Ιταλίας 1922-1945

"Ο πόλεμος με την Ελλάδα απέδειξαν ότι τίποτε δεν είναι ακλόνητον εις τα στρατιωτικά πράγματα και ότι πάντοτε μάς περιμένουν εκπλήξεις."
(Από λόγο πού εκφώνησε στις 10/5/1941.)

Αδόλφος Χίτλερ, Hitler 1889-1945
Αρχηγός (Fuhrer) του Γερμανικού κράτους και Αρχιστράτηγος του Γερμανικού Στρατού 1889-1945

"Χάριν τής ιστορικής αληθείας οφείλω να διαπιστώσω ότι μόνον οι Έλληνες, εξ' όλων των αντιπάλων οι οποίοι με αντιμετώπισαν, επολέμησαν με παράτολμων θάρρος και υψίστην περιφρόνησιν προς τον θάνατον…."
(Από λόγο πού εκφώνησε στις 4 Μαΐου 1941 στο Ράιχσταγκ.)


Σέρ Αντονυ Ηντεν, Sir Robert Antony Eden 1897-1977
Υπουργός Πολέμου και Εξωτερικών της Βρεταννίας 1940-1945, Πρωθυπουργός της Βρετανίας 1955-1957

"Ασχέτως προς ότι θα πουν οι ιστορικοί τού μέλλοντος, εκείνο το οποίον μπορούμε να πούμε εμείς τώρα, είναι ότι η Ελλάς έδωσε αλησμόνητο μάθημα στον Μουσολίνι, ότι αυτή υπήρξε η αφορμή τής επανάστασης στην Γιουγκοσλαβία, ότι αυτή εκράτησε τούς Γερμανούς στο ηπειρωτικό έδαφος και στην Κρήτη για έξι εβδομάδες, ότι αυτή ανέτρεψε την χρονολογική σειρά όλων των σχεδίων τού Γερμανικού Επιτελείου και έτσι έφερε γενική μεταβολή στην όλη πορεία τού πολέμου και ενικήσαμε."
(Από λόγο του στο Βρετανικό κοινοβούλιο στις 24/09/1942.)


Τσώρτσιλ, Winston Churchil 1874-1965
Πρωθυπουργός τής Μεγάλης Βρετανίας κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο

"Η λέξη ηρωισμός φοβάμαι ότι δεν αποδίδει το ελάχιστο εκείνων των πράξεων αυτοθυσίας των Ελλήνων, πού ήταν καθοριστικός παράγων τής νικηφόρου εκβάσεως τού κοινού αγώνα των εθνών, κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, δια την ανθρώπινη ελευθερία και αξιοπρέπειαν."
"Εάν δεν υπήρχε η ανδρεία των Ελλήνων και ή γενναιοψυχία τους, ή έκβαση τού Β' Παγκόσμιο Πολέμου θα ήταν ακαθόριστη."
(Από ομιλία του στο Αγγλικό κοινοβούλιο στις 24 Απριλίου 1941.)

"Μέχρι τώρα λέγαμε ότι οι Έλληνες πολεμούν σαν ήρωες. Τώρα θα λέμε: οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες."
(Από λόγο πού εκφώνησε από το BBC τις πρώτες ημέρες τού Ελληνοϊταλικού πολέμου.)

"Μαχόμενοι οι Έλληνες εναντίον τού κοινού εχθρού θα μοιρασθούν μαζί μας τα αγαθά τής ειρήνης."
(Από λόγο πού εξεφώνησε στις 28 Οκτωβρίου 1940, όταν επετέθη ή Ιταλία κατά τής Ελλάδας.)

Σέρ Χάρολδ Αλεξάντερ, Sir Harold Leofric George Alexander 1891-1969
Βρετανός Στρατάρχης κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο

"δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι ή Ελλάς ανέτρεψε το σύνολο των σχεδίων τής Γερμανίας εξαναγκάσασα αυτήν να αναβάλει για έξι εβδομάδες την επίθεση κατά τής Ρωσίας. Διερωτώμεθα ποια θα ήταν ή θέση τής Σοβιετικής Ενώσεως χωρίς την Ελλάδα."
(Από ομιλία του στο Βρετανικό κοινοβούλιο στις 28 Οκτωβρίου 1941.)



Γεώργιος ΣΤ' (1898-1952)
Βασιλεύς τής Μεγάλης Βρετανίας 1936-1952

"Ο μεγαλοπρεπής αγών τής Ελλάδος, υπήρξε ή πρώτη μεγάλη καμπή τού Β' Παγκοσμίου Πολέμου."
(Από λόγο του στο κοινοβούλιον τον Μάιον 1945.)



Φραγκλίνος Ρούσβελτ, Roosvelt 1882-1945
Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής 1932-1945

"Εις την Ελλάδα παρεσχέθη την 28ην Οκτωβρίου 1940 χρόνος τριών ωρών δια ν'αποφασίσει πόλεμον ή ειρήνην, αλλά και τριών ημερών ή τριών εβδομάδων ή και τριών ετών προθεσμία να παρείχετο, ή απάντησις θα ήτο ή ίδια."
"οι Έλληνες εδίδαξαν δία μέσου των αιώνων την αξιοπρέπειαν. Όταν όλος ο κόσμος είχε χάσει κάθε ελπίδα, ο Ελληνικός λαός ετόλμησε να αμφισβητήσει το αήττητον τού γερμανικού τέρατος αντιτάσσοντας το υπερήφανον πνεύμα τής ελευθερίας."
(Από ραδιοφωνικό λόγο πού εξεφώνησε στις 10/6/1943.)

"Ο ηρωικός αγών τού ελληνικού λαού…κατά τής επιθέσεως τής Γερμανίας, αφού τόσον παταγωδώς ενίκησε τούς Ιταλούς στην απόπειρά τους νά εισβάλλουν στο ελληνικό έδαφος, γέμισε με ενθουσιασμό τις καρδιές τού αμερικανικού λαού και εκίνησε την συμπάθειά του. Πρό ενός και πλέον αιώνος, κατά τον πόλεμον τής ελληνικής ανεξαρτησίας, το έθνος μας…εξέφρασε την φλογερή του συμπάθεια για τούς Έλληνες και ευχότανε για την ελληνική νίκη…"
(Δήλωσή του στο Ύπατο Συμβούλιο τής ΑΧΕΠΑ στις 25/04/1941, πού μεταδόθηκε ραδιοφωνικά από τον Λευκό Οίκο.)

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ:"10 Απριλίου 1941, μετά την Συνθηκολόγηση με την Γερμανία παραδίδονται τα οχυρά Παλιουριώτες και Ρούπελ. οι Γερμανοί εκφράζουν τον θαυμασμό τους στους Έλληνες στρατιώτες, δηλώνουν ότι αποτελεί τιμή και υπερηφάνεια το ότι είχαν σαν αντίπαλο έναν τέτοιο στρατό και ζητούν από τον Έλληνα διοικητή να επιθεωρήσει τον Γερμανικό στρατό ως ένδειξη τιμής και αναγνωρίσεως! Η Γερμανική Σημαία υψώνεται μόνο μετά την πλήρη αποχώρηση τού Ελληνικού Στρατού.

"Ένας Γερμανός αξιωματικός της αεροπορίας (Luftwaffen) εδήλωσε στον διοικητή τής ομάδος μεραρχιών Ανατολικής Μακεδονίας αντιστράτηγον Δέδεν ότι ο Ελληνικός Στρατός ήταν ο πρώτος στρατός στον οποίον τα στούκας δεν προκάλεσαν πανικό. “Οι στρατιώται σας’’ είπε, ’’αντί νά φεύγουν αλλόφρονες, όπως έκαναν εις την Γαλλία και την Πολωνία, μας επυροβόλουν από τας θέσεις των.’’
Ο Χίτλερ τηλεφωνεί στον Μουσολίνι:
«Μπενίτο, δεν είσαι ακόμα στην Αθήνα;»
«Δε σε ακούω Αδόλφε»
«Λέω, ακόμα δεν είσαι στην Αθήνα;»
«Δε σε ακούω!! Θα τηλεφωνείς από μακριά. Στο Λονδίνο είσαι;» Ανέκδοτο που κυκλοφορούσε στην Κατεχόμενη Γαλλία το χειμώνα 1940-41


ΑΙΣΧΥΛΟΣ: ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟΙ ΕΜΕΙΣ, ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ, ΔΕΝ ΜΕΤΡΑΜΕ ΠΟΤΕ ΤΟ ΠΛΗΘΟΣ ΤΟΥ ΕΧΘΡΟΥ ΣΤΗΝ ΜΑΧΗ!!

Ελπιζω σημερα να μην εχει επιτευχθει το σχεδιο κισσινγκερ περι νοθευσης και αξαφανισης αυτου του Ελληνικου φρονηματος,και οταν χρειαστει οι σημερινοι ελλαδιτες να αποδειξουν οτι ειναι Ελ-ληνες και να επιβεβαιωσουν για αλλη μια φορα οτι ειμαστε ΛΑΟΣ ΛΕΟΝΤΩΝ!!

Υ.Γ.1Σήμερα η επίθεση που δέχεται η πατρίδα μας και όχι μόνο, από την λαίλαπα της παγκοσμιοποίησης που προσβάλλει τις εθνικές ιδιαιτερότητες και τους εθνικούς πολιτισμούς, που ουσιαστικά απεργάζεται την κατάργηση των εθνικών οντοτήτων και την μετατροπή τους σε πολυ-(μη)εθνικά και πολυ-(α)πολιτισμικά μορφώματα που ουσιαστικά είναι ένας πόλεμος με διαφορετικά όπλα, επιβάλλει την συσπείρωση και αντίδρασή μας, επιβάλλει να αρθρώσουμε σθεναρά το δικό μας σύγχρονο ΟΧΙ, το ΟΧΙ της πατρίδας, του πολιτισμού και της ελευθερίας, το ΟΧΙ της ανθρωπότητας ενάντια στην απανθρωπιά και την βαρβαρότητα.


Υ.Γ.2 Για να ειμαι ειλικρινης...δυστυχως με την σημερινη εκλιση των ηθων και την σωματικη αδυναμια,νομιζω οτι μαλλον ειμαι ενας ρομαντικος ονειροπολος εχοντας τετοιες ελπιδες..

Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

ΑΘΗΝΑ...5 ΑΙΩΝ Π.Χ.


Ειναι αναγκαιο να γινει ειδικη μνεια στην δευτερη πιο σημαντικη(για αλλους πρωτη)πολη αυτου του πνευματικου διπολισμου του Ελληνισμου των κλασσικων χρονων.Στο παρον αρθρο θα παρατεθουν οι τεραστιες προσφορες προς την ανθρωποτητα που προσφεραν οι Αθηναιοι,καθως επισης και μια γενικοτερη αναπτυξη σχετικα με το πως ζουσε ο μεσος Αθηναιος,για να γινει πιο ξεκαθαρη ακομη η χαοτικη διαφορα εκεινων των ανθρωπων με μας..
Οι Ελληνες επικραττησαν των βαρβαρων στους περσικους πολεμους,και αυτο ηταν ενα κατορθωμα που οφειλοταν στην παιδεια τους.Οι Ελληνες Θεοι ειχαν θριαμβευσει,η ελευθερια και η λογικη ειχαν νικησει τον δεσποτισμο και τον φοβο και τα ελευθερα πολιτευματα τους ειχαν διασωθει και προφυλαχτει απο μια βαρβαρικη βασιλεια.Η Αθηνα ειχε ομως ιδιαιτερους λογους να αισθανεται περηφανη.Λιγα χρονια πριν οι Αθηναιοι ειχαν δει τον Σολωνα να ελευθερωνει την Αττικη απο την δουλεια των πλουσιων,τον Πεισιστρατο να μετατρεπει σταδιακα την ασημαντη Αθηνα σε μια υπολογισιμη δυναμη στην Ελλαδα διπλα στην γενναια Σπαρτη,και ειδαν και ενα νεο πολιτευμα να σχεδιαζεται απο τον Κλεισθενη.Ο Αθηναιος ειχε δει την νεαρη δημοκρατια του να ειναι τεραστια πηγη δυναμης και ειχε δει επισης να θριαμβευει μεσω αυτης της δυναμης στον Μαραθωνα και να διακινδυνευει τα παντα στην θαλασσα.Η Ελλαδα πλεον ειχε δυο ηγετες μαζι με την ηρωικη Σπαρτη.Προς οποια κατευθυνση και να κοιταζαν οι ανθρωποι εβλεπαν εξαιρετικες δυνατοτητες.Η υπερμετρη εθνικη και τοπικη περηφανεια των Ελληνων απο την επικραττηση κατα των βαρβαρων ηταν ο λογος της δημιουργιας της πεμπτουσιας του ανθρωπινου πολιτισμου που ηταν αυτος της κλασσικης Ελλαδας.Οι ανθρωποι μπορουσαν να αισθανονται περηφανοι για το γεγονος πως ο,τι εκανε η πολη τους γινοταν οχι απο καποιους ισχυρους αρχοντες αλλα απο απλους Αθηναιους και αποτην κυριαρχη εκκλησια τους.Οι Ελληνες με την -πολη- τους ειχαν δημιουργησει μια κοινωνικη ταξη που εθετε την ποιοτητα πανω απο την ποσοτητα,τον ευγενη αγωνα περα απο το αποτελεσμα και την τιμη πανω απο τον πλουτο.
Στην Αθηνα ο πλουτος δινει την ευκαιρια για δραση και οχι για κομπασμο,και θεωρηται ατιμωτικη η αδρανεια και οχι η φτωχεια.Εναν ανθρωπο που δεν λαμβανει μερος στις δημοσιες υποθεσεις δεν τον χαρακτηριζαν ως φιλησυχο αλλα αχρηστο.
Σε καθε περιπτωση τα ιδανικα ενος ανθρωπου αποτελουν ενα σημαντικο μερος απο αυτο που πραγματικα ειναι.Οταν παρατηρησουμε τους τομεις δραστηριοτητας της Αθηνας του Περικλη θα εκπλαγουμε και θα αντιληφουμε τι ιδανικα ειχαν και τι δημιουργησαν.Η εκπληκτικη ομορφια του Παρθενωνα,τοσο μετριου σε μεγεθος(67 μετρα) αλλα τοσο επιβλητικο στην οψη,το πιο συναρπαστικο κτισμα στον κοσμο αποδεικνυει την μεχρι σημερα πνευματικη αυτοκρατορια της Αθηνας!Οι τραγωδιες του Σοφοκλη,συνθεμενα για τον Ελληνικο λαο και βραβευμενα απο αυτον,οπως επισης τραγωδιες του Αισχυλου και του Ευριπιδη.Η φιλοσοφια,η επιστημη,τα πανεπιστημια..Πουθενα δεν ειναι κανεις τοσο σιγουρος οτι δεν θα συναντησει ποτε τιποτα ακαλλιεργητο η΄ αφυσικο η΄επιπολαιο οσο στην Αθηνα.Το πιο χαρακτηριστικο ειναι οι κωμωδιες,ειχαν ολες εκεινες τις ηχηρες βωμολοχιες,τιποτα ομως σαχλο!Ο λογος για ολα αυτα και ολα τα αλλα γνωστα επιτευματα ειναι πως ενας λαος εξαιρετικης ποιοτητας ζουσε σε συνθηκες που τον συνηθισαν σε υψηλες πνευματικες και νοητικες επιδιωξεις.
Παντου η πολη εδεινε μια σταθερη πληροτητα και νοημα στην ζωη,αλλα πιο χαρακτηριστικα στην Αθηνα οπου η πολιτικη δημοκρατια εφθασε στην λογικη της κορυφωση.Η εκκλησια του Δημου εκανε τα παντα για να διατηρησει την κυριαρχια της.Η πολη ηταν μια κοινοτητα πολιτων και οχι ενα υπερανθρωπο κρατος που τον ελενχο τον αποκτα ενας γραφειοκρατικος μηχανισμος.
Καθε πολιτης και καθε χρονο μπορουσε να γινει ενας απο τους εννια αρχοντες.Η βουλη των 500,επιλεγμενη με κληρο καθε χρονο και απο τυχαιους ανθρωπους δεν μπορουσε να δημιουργησει οποιαδηποτε συνειδηση αυτονομης πολιτικης οντοτητας και αυτο ηταν ο απωτερος σκοπος,να μην χαθει ποτε η δυναμη της εκκλησιας του δημου.Οι δεκα στρατηγοι και αυτοι εκλεγοταν καθε χρονο διαφορετικοι και ηταν φυσιολογικο τον ενα χρονο καποιος να ειναι στρατηγος και τον επομενο απλος στρατιωτης!Η απολυτη εννοια του να κυβερνας και να κυβερνασαι..
Οπως δεν υπηρχαν επαγγελματιες αξιωματουχοι ετσι δεν υπηρχαν επαγγελματιες δικηγοροι η΄δικαστες.Ο αδικημενος απευθυνοταν κατευθειαν στους συμπολιτες του και χειριζονταν ο ιδιος την υποθεση εχοντας εμπιστοσυνη στον δημο που διαχειριζοταν την δικαιοσυνη.Γενικοτερα σε επαγγελματια αφηνονταν οσο το δυνατον λιγοτερο περιθωρειο δρασης και στην πραγματικοτητα ενας ειδικος σε κατι ηταν συνηθως ενας δημοσιος δουλος!(Η ειδικευση ηταν τεκμηριο δουλειας).
Στην Αθηνα,ο αυτοελενχος στην συζητηση,η αυτοπειθαρχια,η προσωπικη ευθυνη,η αμεση συμμετοχη στην ζωη της πολης ηταν το οξυγονο που κρατουσε αυτην την ζωη.Ολα αυτα θα ηταν ασυμβιβαστα με μια αντιπροσωπευτικη κυβερνηση που θα διοικουσε μια μεγαλη περιοχη.Αυτος ειναι και ολογος που η Αθηνα δεν εγινε Ρωμη.Για τον Αθηναιο η αναληψη ευθυνης και η αποδοχη των συνεπειων ειναι απαραιτητο τεκμηριο ενος ελευθερου ανθρωπου.Αυτος ειναι ο λογος που η λαικη τεχνη τοτε ηταν η τραγωδια του Αισχυλου και η κωμωδια του Αριστοφανη,ενω σημερα ειναι ο κινηματογραφος!Ο Αθηναιος αντιμετοπιζε σημαντικα προβληματα και μια τεχνη που δεν ασχολειται με σημαντικα θεματα θα του φαινοταν παιδαριωδης!
Ετσι λοιπον ο Ελληνας δεν επινοησε ποτε αντιπροσωπευτικη κυβερνηση γιατι κατι τετοιο οι περισσοτεροι αγωνιζονταν να καταργησουν.Η ασχολια του πολιτη με τα κοινωνικα δρωμενα ηταν αυτο ακριβως που του παρειχε ενα υψηλο επιπεδο ζωης.
Υπηρχε και δουλεια φυσικα στηνΑθηνα,αλλα η συνθηκες ζωης των δεν εχουν σχεση με αυτο που φανταζομαστε,καθως ηταν σπαρτιατικο αστειο το οτι στους δρομους της Αθηνας δεν μπορεις να ξεχωρισεις εναν Αθηναιο ελευθερο απο εναν δουλο αντιλαμβανομαστε τι συνεβαινε!Φανταστητε οτι μια συνηθισμενη δουλεια δουλου ηταν να διαβαζουν σε δημοσια συνελευση ρητορικους λογους,φιλοσοφικους κ.λ.π!Και ειναι αρκετα ανοητο να υποθεσουμε πως η αρχιτεκτονικη και η γλυπτικη τετοιας ποιοτητας σαν των Ελληνων,τοσο βαθυστοχαστη,τοσο ανθρωπιστικη,τοσο ευφυης,θα μπορουσε να δημιουργηθει απο κατοχους δουλων.Αυτα τα κτηρια ειναι τοσο διαφορετικα απο τις πυραμιδες!...Σε ολες τις κατασκευες βοηθησαν ολοι οι Αθηναιοι μαζι με τους δουλους που τους χρησιμοποιησαν σαν μια βοηθητικη μηχανη,η οποια οπως μας λεει ο Αριστοτελης,αν υπηρχε τροπος δημιουργιας μηχανων μη ανθρωπινων θα επρεπε να καταργηθει η δουλεια.Η δουλεια επι το πλειστον αυξησε τον ελευθερο χρονο των πολιτων και ο ελευθερος χρονος ηταν αυτο που οι Ελληνες εκτιμουσαν περισσοτερο απο ολα πλην της δοξας!Σημερα βεβαια που εχουμε μηχανηματα,αντι να καταργησουμε την δουλεια γιναμε ολοι μας δουλοι αφου οι υπερβολικα αυξημενες πολυπλοκοτητες της ζωης λογω της τεχνολογικης προοδου και της μηχανοποιημενης κοινωνιας,μας στερουν τον ελευθερο χρονο με την υπερεργασια που απαιτηται παρα μας απελευθερωνουν..
Εν κατακλειδι,το φαινομενο της Ελληνικης Πολης και της δημοκρατικης διακυβερνησης ειναι κατι που δεν μπορει να επαναληφθει,εκτος και αν καποτε δημιουργηθουν κρατη που να μπορουν να διανυθουν με περπατημα δυο ημερων!Για τον Αθηναιο ειναι αδυνατον να μην βρισκεται πολυ κοντα στο κεντρο της πολης που ανηκει και που αμεσα για οποιοδηποτε θεμα θα επρεπε να εχει γρηγορη προσβαση και συμμετοχη.Η αυτοπεποιθηση με την οποια ευθασαν οι Αθηναιοι στην επιθυμια τους να συμμετεχουν αμεσα στην διακυβερνηση ειναι μια προκληση προς την αδυναμια της ανθρωπινης φυσης!Ειναι δυνατον ενας ολοκληρος λαος να εχει σταθερο αυτοελενχο στις υποθεσεις του,να ελενχει τα οικονομικα του χωρις να γινεται διεφθαρμενος και να ειναι ετοιμος να διεξαγει πολεμο?Και ομως εγινε μια φορα..
Αναγκαια λοιπον η αναφορα στην Αθηνα,διοτι δεν ειναι δυνατον να κατανοησουμε την Ελλαδα χωρις την κατανοηση των δυο βασικων πολεων του πνευματικου διπολισμου.Ιωνικη και Δωρικη ταση,κομψοτητα και δυναμη,Αθηνα και Σπαρτη,αδυνατον να αντιληφθουμε το ενα χωρις το αλλο.Και επαναλαμβανω για αλλη μια φορα πως ειναι αδαης καποιος που θεωρει την Σπαρτη καλλιτεχνικα στειρα η΄γενικοτερα αξεστη..Σε καποιον που εχει τοσο κοντοφθαλμη αντιληψη εχω να πως πως η τεχνη ειναι δημιουργια,και η πως η Σπαρτη δεν δημιουργησε αντικειμενα του λογου και της πετρας,αλλα ΑΝΤΡΕΣ!!

Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

ΑΦΡΟΔΙΤΗ!


Ισως καποιοι απο τον τιτλο να μην επιθυμησετε να αναγνωσετε το κειμενο αυτο,ομως σας λεγω πως θα κανετε λαθος.Το παρον απευθυνεται κυριως σε αρσενικα,οσο και αν το θεμα εχει να κανει με την Θεα της ομορφιας.Ειναι κατα την γνωμη μου πιο σημαντικο για τους ανδρες γιατι νομιζω σημερα εχει χαθει η ευθυκρισια στην αξιολογηση του γυναικειου φυλου,καθως επισης και καθε γενικοτερη αντικειμενικη αξιολογηση σχετικα με το ωραιο,τον αρρενωπο,το καλαισθητο και ευρυτερα εχει χαθει η αισθηση της αρμονιας.
Αφρο-διτη=[Αφρο<αφρος+διτη<αναδυνω(ανερχομαι στην επιφανεια)].Η αναδυομενη λοιπον θεα εκ του αφρου,κορη του Ουρανου και της Θαλασσης εγεννηθη απο σταγονες αιματος,εκ των ακροτηριασμενων υπο του Κρονου ορχεων του Ουρανου,οι οποιες κατεπεσαν στην Θαλασσα. Υπαρχουν αλληγορικες σχεσεις πεντε Θεοτητων που επισημαινουν μυστηριακες λειτουργιες για την υπαρξη της ζωης.Ο Ηφαιστος ως διαχειριστης του πυρος,δεσμευει και περιοριζει την κινηση του Αρεως(του ελευθερου κινουμενου ζωικου ρευματος)αναλογως ετσι οπως οριζει η Θεα Αφροδιτη να γεννωνται μορφες ομοιες κατα ειδος,ανομοιες δε κατα ατμητον μοναδα ζωης(η Αρτ-ια τεμνουσα των ειδων απο την Αρτεμις).Κατοπιν η εξελικτικη διαδικασια απαιτει την παρουσια του Θεου Απολλωνος και του Ερμου,της επικοινωνιας-συνεργασιας δηλαδη μεταξυ μερων και ατομικοτητων.
Πριν προσδιορισουμε τον ρολο της Αφροδιτης πρεπει να τονισουμε οτι εκ των τεσσαρων βασικων στοιχειων(γη,αηρ,πυρ και υδωρ) σχηματοποιουνται οι βασικες μορφες των εμβιων οντων,αποφαινεται το ΕΝ-μορφο δηλαδη.Καθε ειδος ομως αποκτα ιδιαιτερα εκλεπτυσμενα χαρακτηριστικα που ειναι και ο τελικος προορισμος της εξελικτικης διαδικασιας,το ΕΥ-μορφο!Το ευμορφο αποτελεσμα της ζωης εχει εκφραστικη ανωτεροτητα,συναμα ειναι αρμονικο,λειτουργικο και ωφελιμο.Χαρακτηριστικο γνωρισμα της ευμορφιας ειναι οτι διαπλασσεται αναλογως του ψυχικου καλλους και αρμονιας!
Περα λοιπον του εργου της Θεας να διδει μορφικη διαταξη μεταξυ αρρενος και θηλεως,ερωτικη ελξη,η ΕΥΜΟΡΦΙΑ ειναι εκ γενετης χαρισμα της Θεας,αλλα περαν τουτου,το εργο Της υποβοηθαται η ανακοπτεται σε σημαντικο βαθμο απο την επιδραση επικτητου κοινωνικου η' οικογενειακου περιβαλλοντος,τις διαφορες ψυχικες καταστασεις και διατροφικες συνηθειες,καθως αυτα επηρεαζουν αμεσα την ψυχικη αρμονια του ανθρωπου.
Απο εδω και περα ζητω την προσοχη σας,γιατι ειναι σημαντικες αποψεις για το σημερα..
Η ωραιοτης,κυριως στα προσωπα των κοριτσιων(ως το εκφραστικοτεο τμημα του σωματος),ειναι αλανθαστος δεικτης πολιτισμου,ο οποιος αποκαλυπτει αμεσα τα ψυχικα χαρισματα ενος λαου.Το ιδιο ισχυει και για τα αρσενικα ομως η ευ-πλασια διακρινεται περισσοτερο στην γυναικα.ΚΑΘΕ ΤΙ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΑΝΑΠΤΥΣΣΕΤΑΙ ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΣΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ αναλογως των εσωτερικων του δυνατοτητων και των συνθηκων ζωης.Η ανταγωνιστικη διαθεση ειναι ενα αυθορμητο στοιχειο εξελικτικης διαδικασιας,ωστε να ΠΡΟΗΓΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΑΡΤΙΟΤΕΡΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΠΟΥ ΕΠΙΤΥΧΑΙΝΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΔΥΝΑΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΖΩΗ.ΜΟΝΟ ΥΠΟ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΔΙΑΚΟΠΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΒΕΛΤΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΜΟΡΦΩΝ ΔΥΝΑΤΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΖΩΗ!
Εαν το αρσενικο δεν ενδιαφερετο για το ευμορφο θυληκο,και αντιστροφως ουτε το θυληκο για τον ευ-ρωστο αρσενικο,τοτε αυτη η αδιαφορια θα επετρεπε την τυχαια αναπαραγωγη των ειδων και η ζωη του καθε ειδους θα ηταν ερμαιη στην αδυναμια και τον αφανισμο!ΕΚ ΤΗΣ ΑΡΤΙΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΝΟΣ ΑΤΟΜΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΑΛΚΤΙΚΗΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΤΕΡΟ ΦΥΛΟ.ΤΟ ΚΑΛΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΤΕΛΗΣ ΝΟΜΟΣ ΚΑΙ ΣΥΜΦΥΗΣ ΕΜΦΑΝΤΙΚΗ ΙΔΙΟΤΗΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ!
Αντιβαινοντας στα φυσικα ερωτικα προτυπα ,προκαλειται δυσλειτουργια στο εργο την Αφροδιτης και αναποφευκτως η ζωη αποκτα φθινουσα πορεια προς τον αφανισμο.Η αισθηση του καλλους ειναι διακριτη σε ολα τα θεματα συνεπως η παρεμβαση της Θεας ειναι τεραστια.
Στις ερωτικες σχεσεις των ανθρωπων υπερισχυει το καλλος και η ελκτικη δυναμη εναντι της λογικης,ωστε να εξασφαλιζεται η συνεχεια της ζωης ακομη και σε δυσκολες συνθηκες.Η ερωτκη συζευξης καθισταται αναποτρεπτη φυσικη αναγκη και αυτο ειναι το ιερο εργο της Θεας.
Το ευμορφο ειναι σκοπος της ζωης και μεσον της εξελικτικης διαδικασιας,εκφραζεται δε μεσω ενος ερωτικου κωδικος,οπου μαζι με την ευθυνη της αναζητησης του αρσενικου και του θυληκου αποτελουν εργο μυστηριου της Θεας που την κατατασσει αναμεσα στους δωδεκα Ολυμπιους Θεους(Βασικες λειτουργιες και αναγκες της φυσης!)
Ουδεμια σχεση δεν εχουν οι ηθικες αρχες των ανθρωπων με την Θεα καθως ειναι απλα τροποι να οριζονται οι διαπροσωπικες σχεσεις και οι οποιες δεν πρεπει να αντικρουονται στις φυσικες προτροπες.
Η Αφροδιτη υποδεικνυει το ιδανικο προτυπο γυναικος στην ερωτικη αναζητηση του ανδρος,οπως και αντιστροφως,μεσω του Απολλωνος και του Αρεως διδονται στην γυναικα προτυπα ανδρων.Τα ερωτικα προτυπα ειναι κατ'εξοχην εργο της Θεας η οποια κατευθυνει την αναζητηση με τροπο ωστε η ζωη να αναγενναται μεσω των αρτιωτερων ατομων,καθότι εργο της ειναι η ευμορφια καθε ζωντος οργανισμου.
Η Θεα οχι μονο αδιαφορει οπως προανεφερα για τους ηθικους δεσμους των ανθρωπων οι οποιοι ειναι συμβατικα οριοθετημενοι αλλα οταν δεν απιτυνχανεται ο σκοπος της και για προστασια της υπαρξης,γινεται δολοπλοκος και χρησιμοποιει καθε θελκτικο μεσον προκειμενου να επιτευχθει ο σκοπος της και η αρμονικη συνεχεια των φυσικων προτυπων.
Ερωτοτροπει επιδεικνυουσα τα καλλη της και διασπειρει ερωτικες ψευδαισθησεις για επιτακτικο πλησιασμα των δυο φυλων.
Μια ωραια γυναικα ειναι ο,τι πιο ευ-μορφο ειναι δυνατον να δουν τα ματια του ανδρος οπως και αντιστροφως, και αυτο επιβεβαιωνει τους θεικους νομους της ερωτικης συζευξης.
ΤΟ ΠΛΕΟΝ ΙΕΡΟ ΣΤΗΝ ΦΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΥΜΟΡΦΟ ΣΩΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΚΔΗΛΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΡΜΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΡΙΣΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ ΤΩΝ ΘΕΩΝ ΚΑΙ ΟΥΔΕΜΙΑ ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΦΕΡΕΙ ΣΤΑ ΙΕΡΑ(ΦΥΣΗ)!
Οι Ελληνες λοιπον αναιρουσαν και απευθανοντουσαν με καθε τροπο την ασχημια και θεωρουσαν πως μαζι με τη δυσαρμονια(γι'αυτο βασικη ηταν η μουσικη στην παιδεια τους,για περαιτερω κατανοηση της αρμονιας)εκφραζει μια καθυστερηση στην διασταυρωση της εξελιξης του ανθρωπου και ξεκαθαρα ενα σημαδι πολιτιστικης καταπτωσης!Για τον Ελληνα ισχυε η προταση που εξηγαγαν συμπερασματικα οι Ρωμαιοι συγγραφεις ως αποψη των Ελληνων πως..ΝΟΥΣ ΥΓΙΗΣ ΕΝ ΣΩΜΑΤΙ ΥΓΙΗ!Δεν γινεται να εισαι ψυχικα αρμονικα και να εισαι δυσ-μορφος,χοντρος.
Αναλογιστειτε λοιπον..Η Ελλαδα σημερα ειναι πρωτη στην παιδικη παχυσαρκια!Τα κοριτσια και τα αγορια προτιμουν εναν ζεστο μουσακα και πολλα μπεργκερ(αμερικανιζων..)παρα κατι αλλο ζεστο..Και δυστυχως οι μεγαλο ποσοστο υπολοιπων ακολουθουν προτυπα μοντελων,ετοιμοθανατων ανθρωπων απο την πρεζα και κατηγοριες κουνουπιων αντι ανδρων!
Αν αναρωτηθειται γιατι,εγω θα σας υπενθυμισω..οι Ελληνες ειχαν προτυπα τον Ηρακλη και την Αφροδιτη,σημερα τι εχουμε??Τον Ονουφριο και την μητερα Τερεζα??σκουλικομορφες οντοτητες τα σημερινα προτυπα..Σημερα δεν υπαρχει καν η στοιχειωδη λογικη να καταλαβουμε πως ειναι απαραδεκτο να υπαρχουν δασκαλοι -ΧΟΝΤΡΟΙ!! που θα περνανε τα κομπλεξ τους και τις ψυχολογικες ανωμαλιες στα παιδια μας!Τοτε ο βασιλιας Αγησιλαος ελεγε..ΝΩΘΡΟ ΣΩΜΑ,ΝΟΘΡΗ ΣΚΕΨΗ!!Σημερα?..
Και αφηνω απ'έξω τους ομοφυλοφιλους,οι οποιοι εκτος οτι κιν ουν την αιδω, οπως προκυπτει απο το κειμενο,οχι μονο δεν προσφερουν τιποτα αλλα καταστρεφουν!!!
Ευελπιστω να κατανοησαμε καλυτερα τους ρολους και τα προτυπα μεσω της Θεας..

Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

ΑΦΑΝΙΣΜΟΣ!...


Μια κοινωνια που δεν γνωριζει και δεν σεβεται την ιστορια της ειναι θεμα συμπαντικης νομοτελειας και δικαιοσυνης να αφανιστει.Τις μερες αυτες συζητηται το θεμα να καταργηθει το μαθημα της ιστοριας ως βασικο στο λυκειο.Ταυτοχρονα στην αγγλια,σε βρετανικά δημόσια δημοτικά σχολεία διδάσκονται από τον Σεπτέμβριο τα αρχαία Ελληνικά. Ο βρετανικός Τύπος με χαρά ανακοινώνει ότι οι μαθητές «θα διδάσκονται τη μητρική γλώσσα του Αρχιμήδη και του Ηρόδοτου». Η Λόρνα Ρόμπινσον, διευθύντρια του προγράμματος «Ιρις», που προώθησε αρμοδίως την ιδέα, είναι πεπεισμένη ότι η διδασκαλία των αρχαίων ελληνικών θα έχει σημαντικά ευεργετήματα για τους μαθητές.Η διευθύντρια ενός δημοτικού σχολείου στο Οξφορντσιρ είπε χαρακτηριστικά στην Daily Telegraph ότι η προγενέστερη εισαγωγή των λατινικών πήγε καλά οπότε δέχτηκαν θετικά και τα αρχαία ελληνικά. «Τα παιδιά αντιλαμβάνονται καλύτερα τη γλώσσα, αναγνωρίζουν τη σχέση μεταξύ των γλωσσών και το διασκεδάζουν», είπε η Σου Γουίτζερι. Η Ρόμπινσον θεωρεί τα αρχαία ελληνικά «θαυμάσια γλώσσα, γεμάτη όμορφες λέξεις και συναρπαστικά νοήματα», ενώ ο συγγραφέας-δημοσιογράφος Χάρι Μάουντ γράφει στο blog του: «Είναι θαυμάσια είδηση ότι τα αρχαία ελληνικά θα διδάσκονται στο δημοτικό. Θα βελτιώσουν τις δεξιότητες των παιδιών στην αγγλική γραμματική και θα τα εισαγάγουν στον ελληνικό πολιτισμό - το λίκνο του δυτικού πολιτισμού».
Αλλο ενα τραγικο συμβαν συνεβει σημερα στον Ιερο βραχο της Ακροπολης οπου καποια σκουπιδια,ανεξαρτητως το οποιο δικιο μπορει να εχουν,τολμησαν να κλεισουν την Ακροπολη,λες και ειναι κτημα τους!!Ας την παρουν τουλαχιστον οι ξενοι μιας που την σεβονται και την θαυμαζουν πολυ περισσοτερο για να την προσεχουν κιολας!Την στιγμη που σε ενα ανυπαρκτο κρατος σαν αυτο σημερα μπορεις να κανεις ο,τι θες και οπου θες,ποσο γραικυλος πρεπει να εισαι για να προσπαθησεις να εκβιασεις καταστασεις χρησιμοποιωντας τον Παρθενωνα??!!
Το τραγελαφικο ειναι που στο βιντεο με τα επεισοδια καποιος φωναζει στην αστυνομια ..Φασιστες!!Μεχρι και οι ναζι σεβαστηκαν τον Ιερο χωρο και ειδικα ο Χιτλερ μιλουσε με περισσειο θαυμασμο για τους Ελληνες.Αναλογιζομαι λοιπον αν οι ναζι ηταν φασιστες αυτοι οι ανεγκεφαλοι πως πρεπει να χαρακτηριστουν?
Και μιας που ανεφερα για φασιστες,και επειδη ακουω συνεχεια να αυτοπαρουσιαζονται καποιοι "δημοκρατικοι"και να προβαλουν πως στην δημοκρατια υπαρχει ακρατη εκφραση και αμφισβητηση,ενημερωνω ενα περιστατικο απο την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ της Αθηνας του Περικλη και συγκεκριμενα απο τον Θουκυδιδη.Οι Αθηναιοι λοιπον,οι οποιοι ειναι οι δημιουργοι της δημοκρατιας και ταυτοχρονα οι μονοι που καταφεραν να διατηρησουν αυτο το πολιτευμα για καποιο χρονικο διαστημα,προβλεποντας πως ο πολεμος θα ειναι μακροχρονιος,πηραν σοβαρες αποφασεις για τη ενισχυση του στολου.Χρησιμοποιησαν λοιπον χρηματα(1000 ταλαντα)απο το ταμειο της Ελληνικης συμμαχιας που φυλασσονταν στον Παρθενωνα για να φτιαξουν και αλλα πλοια.Προσεξτε τωρα..ΠΟΛΙΤΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΚΑΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ Η' ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ,Η ΠΟΙΝΗ ΤΗΣ ΤΙΜΩΡΙΑΣ ΤΟΥ ΗΤΑΝ....ΘΑΝΑΤΟΣ!!!!!!!!!!Στο ιδιο πνευμα και χρονικα πολυ κοντα,η δημοκρατια της Αθηνας καταδικασε τον Σωκρατη οτι οι ιδέες του διαφθείρουν τους νέους, τους οδηγούν στη βία και στην αμφισβήτηση των θεσμών και των θεών, με συνέπεια να αποσταθεροποιούν τους θεσμούς της Πολιτείας.Πραγμα οχι λαθος γιατι ενω η πρόθεση του Σωκράτη ήταν ο διαφωτισμός των νέων, ο οποίος θα ξεκινούσε από μία υγιή και εποικοδομητική αμφισβήτηση,οι Αθηναιοι καταλαβαν πως καποτε η κατασταση με την συνεχη διερευνηση και αμφισβητηση δεν θα παρεμενε υγιης αλλα μια αρρωστημενη κατασταση "επαναστατων χωρις αιτια και χωρις αποτελεσμα"..οπως περιπου συμβαινει σημερα..
Ειμαστε μια κοινωνια-καρκινωμα που ανεχομαστε να καιγονται ανθρωποι απο μολοτωφ "παιδιων",να καιγεται το μνημειο αγνωστου στρατιωτη,να καταλαμβανεται η Ακροπολη,το ιεροτερο μνημειο της Ανθρωποτητας,και δεν ενδιαφερεται εμπρακτα κανενας!Και ολα αυτα τα αναγαγουμε σαν συνεπεια της δημοκρατιας και της εκφρασης συναισθηματων αλλα το μονο που κανουμε ειναι να προσδιοριζουμε το μεγεθος της αγνοιας για το τι ηταν η δημοκρατια.Ολοι αυτοι οι γραβατομενοι στις τηλεορασεις,με τις "βαθυστοχαστες αναλυσεις" αγνοουν(η' ετσι δειχνουν)πως μπροστα στους κλασικους Ελληνες, Χιτλερ,Σταλιν,Μαο και λοιποι απολυταρχικων καθεστωτων ειναι μαλθακα παιδακια που παιζουν!!Στην αρχαια Αθηνα,κατι Βαλλιανατιδες θα τους ειχαν κρεμασει απο τα γεννητικα τους οργανα,για να μαθαινουν και οι νεωτεροι!Αλλα δυστυχως,αυτα ελαχιστοι τα γνωριζουν και οσο περναει ο καιρος αντιλαμβανομαι καλυτερα γιατι περα του οτι υπαρχει επιτηδευμενη αμορφωσια πλεον και επισημα θελουν να αφαιρεσουν την ιστορια.
Σημερα λοιπον οπου υπαρχει απολυτη εκλυση των ηθων,αναρχια και κατηφορος προς την νοθρωτητα και την ακολασια,προβαλλεται συνεχως ενας βιος με σκοπο μονο απολαυση ηδονων και αποφυγη καθε ευθυνης και επιδιωξης δυναμης.Σχετικα με την δυναμη χαρακτηριστικο ειναι ενα παραδειγμα που ακουσα να λεει μια μαμα στο αγορακι,οτι ειναι καλυτερα να καθεται να τρωει ξυλο παρα να αντιδρασει και να εχει μπλεξιματα!!!Ο κοσμος εχει αποχαυνωθει εντελως και ειναι αναξιος και ανικανος να ειναι ελευθερος!Μαλιστα,οταν παρελπιδα εμφανιζονται καποιες μοναδες που θελουν να ειναι δυνατοι,φυσικο ενστικτο δηλαδη,αμεσως η μαζα πεφτει πανω να το κατασπαραξει και να το βαφτισει ΦΑΣΙΣΤΑ!Σημερα οποιος επιδιωκει την λογικη ειναι φασιστας!
Δεν καταλαβαινουν ομως ολοι αυτοι οι φιλειρηνιστες,ολα αυτα τα παιδια των λουλουδιων,πως με τις θεσεις στους ισχυροποιουν τους δυνατους.Εχουμε μπει σε μια εποχη σκοπιμης αναρχιας οπου ο ανθρωποι ευκολα μαθαινουν και ευκολα υπακουν.Αυτο που σημερα αποτελει επιθυμια ειναι να ζουμε ανετα και να ικανοποιουμε τις αισθησεις δημιουργοντας την πνευματικη σκλαβια μας!Η δημοκρατια και ο σημερινος κοινοβουλευτισμος κανει το ακαλλιεργητο ζωο "εξουσιαστη",και ως ζωο φυσικα δεν καταλαβαινει πως γινεται αυτο ακριβως που εναντιωνεται.Ουτε καταλαβαινουν τα "παιδια των λουλουδιων" και οι "επαναστατες" της πετρας οτι πρεσβευουν την ασυδοτη οκνηρια,κουραση και αδυναμια!!Αυτο που επιθυμουν σημερα οι δυνατοι ειναι να διαδωσουν το πνευμα του εμποριου,την ανετη καρεκλα,την μαλαθακοτητα και την τρυφηλοτητα με το προσχημα της ισοτητας και της αγαπης των λαων,την προασπιση της αδυναμιας και την ψευδαισθηση της εξουσιας μεσω της ψηφου.Μας παχαινουν για να μας σφαξουν..
ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΔΥΝΑΤΟΥΣ,ΠΕΡΗΦΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ.ΜΑΣ ΘΕΛΟΥΝ ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΟΥΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΣΕ ΠΑΤΡΙΔΕΣ,ΝΑ ΑΓΑΠΑΜΕ ΑΛΛΗΛΟΥΣ,ΝΑ ΝΟΙΩΘΟΥΜΕ ΙΣΟΙ ΟΛΟΙ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΣΠΕΡΝΟΥΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΕΣ ΟΤΙ ΤΟ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΔΥΝΑΤΟΣ,ΝΑ ΑΓΑΠΑΣ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΓΙΑ ΑΥΤΗΝ,ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΕΙΣΑΙ ΦΑΣΙΣΤΑΣ ΚΑΙ ΚΑΚΟ ΠΡΟΙΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ!Τα εχουν καταφερει πολυ καλα,και οσο περναει ο καιρος,η σκοπιμη απογοητευση απο τα πολιτικα δρωμενα οδηγει την νεολαια(που ειναι το μελλον ενος τοπου)να παιζουν το παιχνιδι μαγισσων και να ακολουθουν ουτοπικες αναρχικες και αριστερες ιδεολογιες,καθιστωντας κυριολεκτικα τον εαυτο τους πληρως αδυναμο!!
Οι λιγοστες εξαιρεσεις,καποιες ανωτερες φυσεις,πεφτουν σε μια κατασταση θλιψης και απογνωσης καθως βλεπουν τους μετριους και τους ανυπακτους να κατευθυνουν τις αντιληψεις της εποχης προς οφελος των εμπορικα δυνατων!...Ειμαστε αξιοι αφανισμου..

Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

ΒΡΑΣΙΔΑΣ!



Ελαχιστοι γνωριζουν αυτο το ονομα.Ονομα μιας προσωπικοτητας που κατα την γνωμη μου(και οχι μονο)ξεπερασε σε ανδρεια και πολεμικα κατορθωματα τους περισσοτερους απο τους πολεμιστες που εχει γνωρισει η Ελλαδα!Μπορει να ακουγεται υπερβολικο ομως η αληθεια ειναι πως καποια ονοματα παρ'οτι ειναι τεραστιες προσωπικοτητες,δεν ειχαν την δικαιη ανταμοιβη δαφνων δοξας απο την ιστορια.Αποκαλεσθηκε απο τον τον κλασσικο κοσμο ως Ο ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΤΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ και ειναι η σπουδαιοτερη πολεμικη φυσιογνωμια της Σπαρτης στον Πελοποννησιακο πολεμο.
Το 431 π.Χ. αναφέρεται ότι ηγήθηκε στρατεύματος που έλυσε την πολιορκία της Μεθώνης από τους Αθηναίους, ενώ το επόμενο έτος έγινε επώνυμος έφορος της Σπάρτης.Με πολλα πλοια οι Αθηναιοι εκαναν αποβαση στην Μεθωνη και προσπαθησαν να καταλαβουν την πολη.Τοτε ηταν που εκανε την εμφανιση του ο Βρασιδας.Ο Βρασιδας βρισκονταν εκει κοντα με 100 ανδρες και καθως οι Αθηναιοι ειχαν απλωθει γυρω απο το τειχος,αυτος με τους ανδρες του σαν γροθια κατευθυνθηκε προς την πυλη περνωντας ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΤΩΝ ΑΘΗΝΑΙΩΝ καταλαμβανοντας την πολη με ελαχιστες απωλειες σε αντιθεση με τους αντιπαλους του!!Για την πραξη του αυτη ηταν ο πρωτος Σπαρτιατης που απολαυσε το δημοσιο επαινο στη Σπαρτη!(Θουκιδ.2.22)
Κατα την διαρκεια των γεγονοτων της Πυλου,στις επιθεσεις των Λακεδαιμονιων διακριθηκε ως κυβερνητης τριηρους,οπου βλεποντας τον δισταγμο των υπολοιπων πλοιαρχων να πλησιασουν την ακτη,φοβουμενοι μηπως συντριψουν τα πλοια,αρχιζε να φωναζει πως ειναι ντροπη να κανουν οικονομια στα "ξυλα" και να επιτρεπουν τους Αθηναιους να διατηρουν οχυρωμα στην ακτη.Ο ιδιος μαλιστα παροτρυνε τον πηδαλιουχο του να ριξει το πλοιο του στα βραχια και ενω προσπαθουσε αποφασισμενος και μαχομενος να αποβιβαστει δεχτηκε τοσα πολλα χτυπηματα απο τους Αθηναιους που λυποθυμησε απο αιμοραγια χανοντας την ασπιδα του την οποια την ξεβρασε το κυμα στην ακτη και οι Αθηναιοι την χρησιμοποιησαν ως τροπαιο!
Το 428 π.Χ. εκστράτευσε στην Μακεδονία με σκοπό να ενισχύσει τις εκεί σπαρτιατικές θέσεις με την βοήθεια του συμμάχου, βασιλιά της Μακεδονίας Περδίκκα Β'. Κατέλαβε μια σειρά από παραλιακές πόλεις: Άκανθος, Στάγειρα, Αμφίπολη και Τορώνη. Τελικά, το 423 π.Χ. υπεγράφη ανακωχή με την Αθήνα.

Το 421 π.Χ. μαζί με τον Περδίκκα εκστράτευσαν κατά του τοπικού άρχοντα Αραβαίου, στην δυτική Μακεδονία. Κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων ήρθε για ενίσχυση του Αραβαίου τμήμα Ιλλυριών. Οι Μακεδόνες πανικοβλήθηκαν και τράπηκαν σε φυγή, αλλά οι Σπαρτιάτες με τον Βρασίδα, χάρη στην πείρα τους στις πολεμικές τακτικές, κατάφεραν να νικήσουν. Η τροπή αυτή των γεγονότων τερμάτισε την συμμαχία Μακεδονίας και Σπάρτης.

Τον Απρίλιο του 422 π.Χ. η ανακωχή Αθήνας και Σπάρτης τερματίστηκε και το επόμενο καλοκαίρι ο Βρασιδας με αψογη διπλωματια και εξοχα πολεμικα τεχνασματα αιφνιδιασμου,κατελαβε την Αμφιπολη,ενα τεραστιο στρατηγικο πληγμα για την Αθηνα η οποια απεδωσε ολη την ευθυνη στον Στρατηγο Θουκυδιδη για την μη εγκαιρη προασπιση της πολης.Μπορει ομως οι Αθηναιοι να εχασαν εναν μετριο στρατηγο καταδικαζοντας τον σε εξορια,ομως η ανθρωποτητα κερδισε εναν τεραστιο ιστορικο.Οι Αθηναιοι λοιπον,με τον Κλέωνα ετοιμάζονταν να επιτεθούν στην Αμφίπολη. Ο Βρασίδας αντιλήφθηκε αμέσως τις προθέσεις τους να επιτεθούν, όμως τους αιφνιδίασε με ξαφνική έφοδο.Ο Βρασιδας δεν αφησε χρονικο περιθωριο ανασυνταξης του Κλεωνος μετα την καταληψη ενος λοφου στην Αμφιπολη,και με μονο 150 επιλεκτους Σπαρτιατες επιτεθηκε κατα των Αθηναιων με ταυτοχονη και επιχειρησιακη υποστηριξη απο τον Κλεαριδα,με αποτελεσμα τον πληρη αιφνιδιασμο των Αθηναιων!
Ο Βρασιδας στον λογο του προς τους ανδρες του που μας διασωζει ο Θουκυδιδης(5,9)προσδιοριζει τα τρια χαρακτηριστικα του καλως μαχεσθαι.Η προθυμια για την μαχη με ανδρεια,η ντροπη για επαισχυντο αποτελεσμα και η συνειδητη υπακοη στους ανωτερους ειναι τα στοιχεια της επιτυχιας για τον Βρασιδα.Συνεχιζοντας,λιγο πριν βγουν για την μαχη,ο Βρασιδας λεγει στους ανδρες του.."..Σε οποιον δεν τους γνωριζει,αυτοι οι αντιπαλοι παρουσιαζουν μια εικονα τρομακτικη:ειναι επιφοβοι χαρη στο μεγαλο τους πληθος και σχεδον ανυποφοροι λογω της οχλαλοης που προκαλουν.Κραδαινουν στον αερα τα οπλα τους προσπαθωντας ετσι να προκαλεσουν και να φανουν απειλητικοι.Και ομως,οι ανδρες αυτοι δεν ειναι πια οι ιδιοι οταν προκειται να αντιμετωπισουν εμας που διατηρουμε τις θεσεις μας και πολεμαμε σωμα με σωμα.Επειδη δεν εχουν καποια συγκεκριμενη διαταξη,οταν βρεθουν κατω απο πιεση εγκαταλειπουν τις θεσεις τους χωρις ντροπη.Η ατακτη οπισθοχωρηση η' η επιθεση ειναι το ιδιο στην αντιληψη τους,συνεπως το θαρρος τους δεν μπορει να δοκιμαστει αληθινα.Η μαχη ειναι γι'αυτους υποθεση ατομικη και ετσι ο καθενας εχει ετοιμη δικαιολογια για την υποχωρηση οταν προκειται να σωσει τον εαυτο του.Πιστευουν πως ειναι προτιμοτερο και ασφαλεστερο να προσπαθουν να μας τρομοκρατησουν απο αποσταση χωρις να διακινδυνευσουν τιποτα,παρα να μας αντιμετωπισουν σθεναρα και συγκροτημενα σε μαχη εκ παραταξεως.Βλεπετε λοιπον πως ο φοβος που εμπνεουν ειναι περιστασιακος και ομολογω πως ειναι ενοχλητικο να τους βλεπει κανεις και να τους ακουει....Η διατηρηση του σχηματισμου και της στοιχισης μας μαζι με την συνεκτικη προστασια που μας προσφερει η ασπιδα ειναι ο λογος που κυριαρχουμε εναντιον τους(συνεχεια..).Αυτο εχει ως αποτελεσμα μπροστα μας να εχουν νευρικη κινηση των δορατων και των κεφαλιων τους και επομενως να μην μπορουυν να σταθουν και να μας αντιμετωπισουν αξιολογα.Οταν οι αντιπαλοι ξεπεφτουν σε αυτην την κατασταση,δεν υπαρχει καμια περιπτωση να μπορεσουν να αντιμετωπισουν την επιθεση..."(Θουκ.Δ 64,5.10.8)
Αφου εγινε αυτο επιτεθηκε με απιστευτη ορμη και ανδρεια προς το κεντρο των Αθηναιων οι οποιοι υπο το κρατος του πανικου τραπηκαν σε ατακτη φυγη!Οι Αθηναιοι επαθαν πανωλεθρια χανοντας 600 ανδρες ενω απο τον στρατο του Βρασιδα χαθηκαν μονο 7!!!Δυστυχως ομως μεσα σε αυτους τους 7 ηταν και ο Βρασιδας ο οποιος κατα την διαρκεια της μαχης και οντας ο μαχητικοτερος τραυματιστηκε ασχημα και αργοτερα,οταν ακουσε πως οι Σπαρτιατες ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΑΝ ΚΑΙ ΤΡΟΠΑΙΟΝ ΕΣΤΗΣΑΝ εκλεισε για παντα τα ματια του!
Αλλα πως η Σπαρτη τιμησε τον ηρωα της..Αμφιβαλλω,μας λεγει ο Σ.Καργακος στην Ιστορια της Σπαρτης,αν στην ιστορια των λαων υπαρχει εγκωμιο ωσαν αυτο που επλεξε η μητερα του Αρχιλεωνης για τον νεκρο γιο της..᾿Aργιλεωνὶς ἡ Βρασίδου μήτηρ, τελευτήσαντος αὐτῇ τοῦ υἱοῦ, ὡς παραγενόμενοί τινες τῶν ᾿Αμφιπολιτῶν εἰς Σπάρτην ἧκον πρὸς αὐτήν, ἠρώτησεν εἰ καλῶς καὶ ἀξίως τῆς Σπάρτης ὁ υἱὸς ἐτελεύτα· μεγαλυνόντων δ' ἐκεῖνον καὶ λεγόντων ἄριστον ἐν τοῖς τοιούτοις ἔργοις ἁπάντων Λακεδαιμονίων εἶναι, εἶπεν "ὦ ξένοι, καλὸς μὲν ἦν κἀγαθὸς ὁ παῖ μου, πολλοὺς δ' ἄνδρας Λακεδαίμων ἔχει τήνω κάρρονας".(Οταν της ειπαν για τον νεκρο γιο της ρωτησε αν πεθανε γενναια,και οταν θρακες της ειπαν πως κανεις αλλος δεν ειναι σαν και αυτον απαντησε..Ξενοι δεν ξερετε καλα τους Σπαρτιατες..ο Βρασιδας ειναι βεβαια γενναιος αλλα η Σπαρτη εχει πολλους γενναιοτερους απο εκεινον..!!)
Ετάφη στην Αμφίπολη με τις πρέπουσες τιμές, ενώ στην Σπάρτη δημιουργήθηκε κενοτάφιο δίπλα στους τάφους του Παυσανία και του Λεωνίδα. Επίσης διοργανόνταν ετήσιες εκδηλώσεις με ομιλίες και αθλητικούς αγώνες προς τιμήν του.Ο Θουκυδίδης αναφέρει ότι ενσωμάτωνε πλήρως τα σπαρτιατικά ιδεώδη. Ο Βρασίδας ήταν γρήγορος στο να λαμβάνει σημαντικές αποφάσεις και να οργανώνει στρατηγικές κινήσεις χωρίς κανένα δισταγμό. Επίσης υπήρξε και εύγλωττος ρήτορας.Προσφερε τεραστιες στρατηγικες καινοτομιες αιφνιδιασμου και διπλωματιας και ησαν ο πρωτος που δημιουργησε(βρασιδειοι) και στηριχθηκε τοσο σε επιλεκτα τμηματα οπλιτων.
Ο Βρασιδας λοιπον,ο οποιος δεν προερχεται απο την Μυθολογια,ουτε υπαρχει στα Ομηρικα επη,ειναι ενας πραγματικος,"γηινος" ηρωας,ο οποιος καταφερε να αποδειξει την καταργηση των οριων της ανθρωπιμης ψυχης και καταφερε να κερδισει δαφνες δοξας ισαξιες του Αχιλλεα και του Ηρακλη.Ειναι το τελειοτερο δημιουργημα της Σπαρτης και ολης της ανθρωποτητας,μαζι με τους θερμοπυλομαχους,ο οποιος καταργοντας τους φυσικους νομους,εκτιναξε τις δυνατοτητες του Ανθρωπου σε Θε'ι'κα επιπεδα!Με τις πραξεις του απεδειξε την καταγωγη του απο τον Ηρακλη και προσδιορισε τι Ανθρωπο μπορουσε να βγαλει η Σπαρτη!!Τα ανδραγαθηματα του ας ειναι πηγη εμπνευσης για ολους μας...

Υ.Γ.Ειναι πραγματικα πολυ κριμα να αγνοουμε τετοιες προσωπικοτητες οι οποιες μπορουν να να μας εκτοξευσουν προς ανωτερες σφαιρες υπαρξης και πραξεων ..Βεβαια αυτο δεν βολευει..